Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ



Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου συρρικνώνονται και ο Δήμος δυσκολεύεται  να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Προέδρων των  Κοινοτήτων ακόμη και για την εκτέλεση μικρής δαπάνης έργων, που όμως κρίνονται απαραίτητα από Προέδρους.


Φίλος Πρόεδρος, που για λόγους ευνόητους μας μίλησε διατηρώντας το καθεστώς της ανωνυμίας  και μας επισήμανε ότι δεν βρήκε ανταπόκριση σε σχετικό οικονομικό αίτημα.


Τι συμβαίνει άραγε ; Υπάρχει όντως οικονομικό πρόβλημα στο Δήμο ;Έχουν βάση οι πληροφορίες που διαρρέουν ότι υπάρχει σοβαρή οικονομική στενότητα ; Κάποιοι που γνωρίζουν  εκ των έσω το πρόβλημα φθάνουν ακόμη και στο σημείο να ομιλούν ακόμη και για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχουν βάση οι εν λόγω ισχυρισμοί. Αλλά η Δημοτική Αρχή οφείλει, κατά την εκτίμησή μου, να δώσει στη δημοσιότητα τα απαραίτητα στοιχεία περί της οικονομικής κατάστασης, έτσι ώστε να μην πλανώνται τέτοιες φήμες, που μόνο ζημία προκαλούν στο Δήμο αλλά και στην ίδια την τοπική Κοινωνία. Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία επιβάλλεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων έτσι ώστε οι Δημότες να γνωρίζουν τα πράγματα από χέρι και όχι από τυχόν διαρροές, που ενδεχομένως να έχουν βάση αλήθειας αλλά και όχι.

----------------

Μαθαίνω- από σίγουρη και πολύ καλά ενημερωμένη πηγή -ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι πρώτες κατασχέσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών νερού. Η πηγή μου αν και πιέστηκε από την πλευρά μου, αρνήθηκε να μου δώσει τον αριθμό των επικείμενων κατασχέσεων, ούτε μου αποκάλυψε πόσες περιπτώσεις έχουν σταλεί στην Εφορία και έχουν βεβαιωθεί. Δεν μου αποκάλυψε ούτε πόσοι είναι οι οφειλέτες  από την κατανάλωση νερού και  έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Εκτιμάται ότι οι οφειλές αγγίζουν το 1,3 εκατ ευρώ, σε βάθος εικοσαετίας. Το ζητούμενο είναι αν και πόσοι οφειλέτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου για ρύθμιση ή εξόφληση.

Τι θα συμβεί αν δεν υπάρχουν χρήματα  στους Τραπεζικούς λογαριασμούς για δέσμευση ; Απλά οι βεβαιωμένες οφειλές θα επαυξάνονται με την προβλεπόμενη επιβάρυνση.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιδιώκουν να παραγραφούν οι οφειλές τους λόγω εικοσαετίας. Όσο ο Δήμος καθυστερεί να βεβαιώσει στην Εφορία τις οφειλές, τόσο κάποιοι θα ευνοηθούν από την  εσκεμμένη, η μη αμέλεια του Δήμου.

Σημειωτέον ότι το θέμα δεν το αγγίζει ούτε η αντιπολίτευση, που συμπλέει , σε αυτό το ζήτημα, με την συμπολίτευση, σε βάρος, προφανώς των καλοπληρωτών....

Και κάτι προσωπικό : Πληρώνω αμελλητί τους λογαριασμούς νερού , όπως και κάθε άλλη οφειλή προς το Δήμο. Πλήρωσα τον τελευταίο λογαριασμό 47 ευρώ, όταν στην Αθήνα με πολύ περισσότερη κατανάλωση νερού, πληρώνω περίπου 40-50 ευρώ !

--------

Τυχαία και χωρίς να το θέλω έγινα αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας κάποιου αρμόδιου με κάτοικο χωριού, που ο λογαριασμός του είναι της τάξης των 842 ευρώ ! Ο καταναλωτής-δεν αποκαλύπτω το χωριό του- προσπαθούσε να πείσει ότι η κατανάλωση οφείλεται σε κάποια διαρροή. Αν υπήρχε διαρροή στη δική του βρύση τη ευθύνη έχει ο ίδιος και αποτελεί ερώτημα, το πήρε χαμπάρι τώρα ; Τόσο καιρό τι έκανε ; Ας τα βρει με τον Δήμο !

-----------

Βρέθηκα τις προάλλες στον Αστακό και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου κοντά σε ένα φρεάτιο που υπάρχει απέναντι από το Δήμο. Η δυσοσμία ήταν φοβερή , σε τέτοιο σημείο που εισχώρησε στο αυτοκίνητό μου και χρειάστηκε πορεία τουλάχιστον  20 λεπτών για να απαλλαχθώ από την δυσοσμία.

Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσει το αποχετευτικό δίκτυο του Αστακού. Δεν ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα. Σύντομα θα ακολουθήσει δημοσίευμα για το αποχετευτικό και τα σφαγεία, που έχουν καταντήσει '' Γεφύρι της Άρτας ''.

-------------

Εννιά το πρωί σήμερα, στο χωριό μου την Μαχαιρά, όλα τα δημόσια φώτα , όλες οι λάμπες  ήταν  σε λειτουργία κι ενώ η λάμψη του ηλίου σε θάμπωνε. Λεφτά πεταμένα. Σπατάλη προκλητική. Δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να προγραμματίσει σωστά τον Κοινοτικό φωτισμό ; Έλεος . Είναι αδιαφορία ; Είναι άγνοια ; Ότι και να είναι οι Δημότες πληρώνουν το ΄΄ μάρμαρο''.

-------

Πανηγύρια, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις φθάνουν  στο τέλος τους. Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας πληροφορήσει για τα ποσά που κατέβαλε ως χορηγός κάποιων πολιτιστικών, αθλητικών κ.α εκδηλώσεων ; Όχι τίποτα άλλο, αλλά να γνωρίζουμε , που πάνε τα λεφτά μας. Το Δικαιούμαστε και ο Δήμος υποχρεούται να ενημερώσει τους Δημότες.

---------

Τα θερμά μου συλλυπητήρια  για την απώλεια της λατρευτής μητέρας τους στον καλό φίλο Λευτέρη Μάντζαρη και στα αδέρφια του Μάκη , Χρήστο και  Νίκο,   με τους οποίους παιδιόθεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Μάλιστα με τον Μάκη είμασταν και συμμαθητές. Παιδιά, να είστε όλοι καλά και να θυμόσαστε τη μητέρα σας, που τόσο πολύ συνέβαλλε  στο να γίνεται όλοι σας πετυχημένοι.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................