«Υπάρχει Μέλλον για τα ορεινά μας χωριά» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

 


«Υπάρχει Μέλλον για τα ορεινά μας χωριά» 

 

δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κατά την παρέμβασή του στην Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Αμβρακιωτών και Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, Καστανιωτών Ευρυτανίας και η ΚΟΙΝΣΕΠ “Ορεινή” στο Αργυρό Πηγάδι του Δήμου Θέρμου.

 

 

Ο κ. Παπαθανάσης ως άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση και τον τόπο του και από τη θέση του Δημάρχου έχοντας αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των δεκάδων ορεινών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας  ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ορεινά χωριά κατέθεσε τις προτάσεις του και προέβαλε τη θετική προοπτική για το μέλλον τους, ενώ επικεντρώθηκε στους ακόλουθους βασικούς άξονες:

 

**Υποδομές:**

Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα χωριά. Ειδικότερα, η βελτίωση των οδικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση θα καταστήσουν τα χωριά πιο ελκυστικά για νέες οικογένειες και επιχειρήσεις.

 

**Βιώσιμες Οικονομικές Δραστηριότητες:**

Η ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός, η γεωργία και η κτηνοτροφία, αποτελούν κεντρικό σημείο στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την παροχή ευκαιριών στους νέους. Η προώθηση των τοπικών προϊόντων βασισμένη στην ποιότητα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης.

 

**Πολιτιστική Κληρονομιά και Φυσικό Περιβάλλον:**

Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος θεωρήθηκε ζωτικής σημασίας. Η διατήρηση μνημείων, παραδόσεων και τοπικών εθίμων είναι κρίσιμες για την προσέλκυση επισκεπτών και επενδυτών.

 

**Εκπαίδευση και Κατάρτιση:**

Τέλος, δόθηκε έμφαση στον ρόλο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Οι νέες γενιές θα πρέπει να εξοπλιστούν με τις δεξιότητες και τη γνώση που απαιτούνται για τη στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Προτάθηκε η δημιουργία ερευνητικών και εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς και η συνεργασία μεταξύ τοπικών φορέων.

 

Ο κ. Παπαθανάσης κατέληξε με αισιοδοξία, τονίζοντας ότι το μέλλον των ορεινών χωριών είναι στα χέρια μας και απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων για να διασφαλιστεί.








Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................