Για τον φίλο και συγχωριανό Απόστολο Κομπλίτση. Γράφει ο Γεώργιος Σπ. Γρίνος

 


Με τον Αποστόλη με συνδέουν πολλά. Μαζί από παιδιά, μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά, μαζί πήγαμε σχολείο, μαζί παίζαμε ποδόσφαιρο στις αλάνες της Μπαμπίνης. 


Μαζί βρεθήκαμε αργότερα στη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «’Αη Γιώργης» στην Αθήνα, του οποίου υπήρξε και ο Αποστόλης ιδρυτικό μέλος και μάλιστα κατά την περίοδο της ακμής του συλλόγου. Μέλος και ο ίδιος της συντακτικής ομάδας της μηνιαίας εφημερίδας του συλλόγου «Η Φωνή των Μπαμπινιωτών», την οποία πάντα αναπολούσε και κατά καιρούς αναδημοσίευε άρθρα που είχαν δημοσιευθεί σ΄ αυτή πριν 40 χρόνια.  Στη συνέχεια υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Χριστόδουλος Παμπλέκης» με έδρα την Μπαμπίνη, του οποίου υπήρξε μέλος της διοίκησής του επί αρκετά χρόνια και κατά το τελευταίο διάστημα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.. Τακτικός αρθρογράφος και στην εφημερίδα του συλλόγου αυτού «Εν Μπαμπίνη» καθώς και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ο λόγος του ευθύς, οξύς και καταγγελτικός. Δεν δίσταζε να θίξει κατεστημένες λογικές και αντιλήψεις, με σκοπό πάντα την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας. Συναισθηματικός και αλληλέγγυος.  Κυριολεκτικά ο ενεργός πολίτης και ο καλός πατριώτης, με έντονο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του τόπου μας. Γλεντζές και δεινός χορευτής του Ξηρομερίτικου τσάμικου. Αντιμετώπισε το θέμα της υγείας του, που τον ταλάνιζε τα τελευταία χρόνια και ιδίως κατά το τελευταίο διάστημα, με γενναιότητα και περισσή αξιοπρέπεια. 

Αγαπητέ Αποστόλη,

Το άγγελμα του θανάτου σου με βρήκε μακριά και γι΄ αυτό δεν μπόρεσα να βρεθώ στην τελετή της κηδείας σου. Με την απώλειά σου, η γειτονιά μας λιγόστεψε ακόμα περισσότερο. Θα λείψεις από την οικογένειά σου, την αγαπημένη σου σύζυγο Ντίνα, και τις λατρεμένες κόρες σου Κατερίνα και Χριστίνα, αλλά και την εγγονή σου που δεν πρόλαβες να την χαρείς όσο ήθελες. Θα λείψεις και από εμάς τους φίλους σου. Σου εύχομαι φίλε μου καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. Εξάλλου εκεί που θα πας δεν θα είσαι μόνος, θα βρεις και την παλιοπαρέα της γειτονιάς, τον Γιάννη (τον «κολλητό» σου), τον Θόδωρο, τον Μάκη, τον Πάνο.

Καλό σου ταξίδι.

Αγρίνιο, 18-07-2024

Γεώργιος Σπ. Γρίνος

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................