ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΔΑΜΟΣ Ένας από τους κορυφαίους της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης “έφυγε”

 

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΔΑΜΟΣ

Ένας από τους κορυφαίους της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης “έφυγε”
Το αηδόνι αυτό λαλεί, δεν θέλει να σιγάσει. Ο σπουδαίος Ηπειρώτης κλαρινίστας, Ναπολέων Δάμος, "έφυγε" από κοντά μας. Σε ταξίδι, από αυτά που δεν έχουν επιστροφή, αλλά πορεία προς τον ορίζοντα, το φως.
Οι στυλοβάτες όμως της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης, δεν φεύγουν, δεν πεθαίνουν. Μένουν κοντά μας, με τη μουσική και την εικόνα τους στις αναμνήσεις μας, τις ζωές μας.
Χρόνια πολλά, δεκαετίες ολόκληρες, γλέντησε τους πανηγυριστές και "μοιρολόγησε" με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, την ξενιτιά. Κυριολεκτικά, μεταλαμπάδευσε στην οικουμένη, τα Ηπειρώτικα μουσικά ακούσματα. Του χρωστάμε πολλά. Επικός στο παίξιμό του, λεπτός και τρυφερός στα αισθήματά του, μας συντάραζε πάντα με την παρουσία, το κλαρίνο του. Γλεντήσαμε, κλάψαμε, μοιρολογήσαμε,... Ζήσαμε!
Καλό Κατευόδιο Ναπολέοντα. Το Διοικητικό & ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Χρυσόστομος (Μάκης) Κιάμος-Χήτος -με την οποία συνεργάστηκε και ήταν παρών σε όλα τα καλέσματά της, στις μεγάλες εκδηλώσεις της Ηπειρωτικής αποδημίας-, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους συγγενείς, συμμεριζόμενοι τον πόνο τους.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................