Ορατός πλέον ο κίνδυνος λειψυδρίας στο Ξηρόμερο...Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Αλλά παρόλα αυτά οι παράνομες συνδέσεις φαίνεται να εξακολουθούν να υπάρχουν, ή και να αυξάνονται σε αριθμό, όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Και ο Δήμος περί άλλα τυρβάζει....Από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν είναι γνωστό εάν και πόσες εντόπισε και που ......Εγκληματικές ευθύνες. Το πρόβλημα αναμένεται να  οξυνθεί περαιτέρω με τον ερχομό τον Αύγουστο των Αποδήμων και άλλων επισκεπτών των χωριών.


Το πρόβλημα της  λειψυδρίας στο Ξηρόμερο τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς το πόσιμο (;) νερό όλο και λιγοστεύει με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια αλλά και για την χειροτέρευση της ποιότητάς του, που ούτως ή άλλως δεν είναι πόσιμο. 
Στη Χρυσοβίτσα απ ότι αναφέρει σε δημοσίευμά του το  xiromero. gr  η δεξαμενή έχει αδειάσει και πολλές βρύσες στάζουν νερό ανάμεικτο με λάσπη.  Περιορισμένη ροή νερού παρουσιάζεται και σε Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο, ενώ σημάδια λιγοστής ροής εμφανίζονται και στη Μαχαιρά, όπου το πρόβλημα, συνήθως, εμφανίζεται τον Αύγουστο. Ο Δήμος, από την πλευρά του εμφανίζεται ανέτοιμος και κατά συνέπεια αδύναμος να δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, που απασχολεί την περιοχή και τους κατοίκους. Αρκείται στο να  παροτρύνει τους πολίτες στην ορθότερη χρήση νερού και την αποφυγή σπατάλης για άλλες χρήσεις , πλην της οικιακής.
Επιρρίπτει δε, την ευθύνη στην Ξηρασία των τελευταίων ετών και την έλλειψη χιονόπτωσης. Τα οποία όντως είναι υπεύθυνα, σε μεγάλο βαθμό, για την λειψυδρία πλην όμως η κατάσταση αυτή έπρεπε να προβληματίσει τον Δήμο και να λάβει μέτρα πολύ πριν φθάσουμε στο σημερινό σημείο, το οποίο ήταν προβλέψιμο για όσους έχουν τη δυνατότητα να σκεφθούν κάποια πράγματα και να προλάβουν  επικίνδυνες καταστάσεις και προβλήματα.
Ο Δήμος απεδείχθη για ακόμη μία φορά κατώτερος των περιστάσεων και όσοι είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση του νερού, ανεπαρκείς, ΄΄λίγοι΄΄ κατά το κοινώς λεγόμενο.
Τίποτα απολύτως δε έχουν κάνει με τις παράνομες συνδέσεις και το πόσιμο νερό καταλήγει να ποτίζει χωράφια, αμπέλια και ελαιοχώραφα, αλλά να μην επαρκεί για την οικιακή χρήση.
Εάν αυτό δεν είναι κακοδιαχείριση ενός πολύτιμου αγαθού, τι μπορεί να είναι;  Οι πάντες και πολύ περισσότερο οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων γνωρίζουν εάν , ποιες και πόσες παράνομες συνδέσεις υπάρχουν στα χωριά τους και που αυτές καταλήγουν. Όμως τίποτα δεν κάνουν , γιατί απλώς  θα έχουν πολιτικό κόστος. Και αφού  είναι γνώστες οι Πρόεδροι, γιατί να μην είναι γνώστης ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος;
Φοβάμαι πως όλα είναι ενταγμένα στο ψηφοθηρικό παιχνίδι , πράγμα που αποτελεί μια ιδιότυπη παράνομη συναλλαγή με ποινικές ευθύνες για όσους εμπλέκονται.
Ίσως τα πράγματα ξεδιαλύνουν όταν ΄΄ο κόμπος θα φθάσει στο χτένι΄΄, οπότε η εισαγγελική παρέμβαση θα είναι αναπόφευκτη όπως  και οι ποινικές και διοικητικές ευθύνες .
Είναι όμως αξιοπερίεργο ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς των Δημοτών, μήπως και μπει κάποια τάξη στην πλήρη αταξία, που κυριαρχεί.
Πολλοί υποστηρίζουν, γιατί προφανώς κάτι γνωρίζουν, ότι εάν ανοιχτεί το θέμα και πάρει διαστάσεις, θα βγουν στην επιφάνεια  ασύλληπτα πράγματα και πολλοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.
Με το θέμα έχω ασχοληθεί κατ επανάληψη και πλήρωσα συνειδητά και  εν γνώσει μου, τις συνέπειες. Η φωνή όμως του ενός δεν αρκεί.
Σε δημοσίευμά μου- πριν σχεδόν ενάμισι χρόνο -παρουσίαζα το πρόβλημα των παράνομων συνδέσεων στη Χρυσοβίτσα καθώς καλοί μου φίλοι μού είχαν δώσει πληροφορίες και φωτογραφίες, που επαναδημοσιεύω σήμερα. Τότε οι παράνομες συνδέσεις από το δίκτυο του ΣΥΞ ήταν 26. Σήμερα πόσες είναι ; Γνωρίζει κάτι γι αυτές ο πρώην Πρόεδρος του χωριού και σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Χρόνης ; Γνωρίζει κάτι ο σημερινός Πρόεδρος Χρυσοβίτσας ; Πολύ δύσκολο να πιστεύσει  κάποιος  , πως δεν είναι γνώστες... Τότε γιατί σιωπούν ;

Οι φωτογραφίες είναι από την Χρυσοβίτσα











Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................