Μίλτος Ζαμπάρας για εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου : Δεν πρέπει να παραπεμφθούν και πάλι στις καλένδες τα έργα στην Αμφιλοχία

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας, συμμετείχε  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που αφορούσε στην ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κο Χρήστο Σταϊκούρα,  για τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλιμνίων Περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής στο παρελθόν είχε καταθέσει ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την απένταξη των εν λόγω έργων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί το έργο.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, το έργο επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027. Έχουν περάσει  18 χρόνια από τους πρώτους σχεδιασμούς, χωρίς τελικά να έχει προχωρήσει. 

Ο Μίλτος Ζαμπάρας εξέφρασε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και επέμεινε να υπάρξουν σφιχτά χρονοδιαγράμματα και επίσπευση των διαδικασιών.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρούνται στην περιοχή της Αμφιλοχίας και επισήμανε ότι ενώ υπάρχει μελέτη για δημιουργία διυλιστηρίου υδάτων, δεν έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank