Το κεντρικό συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Β.Α.στην επιμνημόσυνη δέηση για να τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωα της ελληνικής επανάστασης και Αρχιστράτηγου της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη,



Το κεντρικό συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Β.Α. παραβρέθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνας όπου παρίσταται στην επιμνημόσυνη δέηση για να τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωα της ελληνικής επανάστασης και Αρχιστράτηγου της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη,


που με την αφοσίωση και την ανδρεία του συνέβαλε καθοριστικά στην ελευθερία της πατρίδας μας.
Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε το 1782. Μεγάλωσε στο Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας και στα Άγραφα,σε μια εποχή σκλαβιάς και καταπίεσης.
'Ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επανάστασης του 1821, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές στρατιωτικές και ηγετικές του ικανότητες.
Η δράση του κατά τη διάρκεια του Αγώνα ήταν καθοριστική. Με τις νίκες του σε κρίσιμες μάχες, όπως στη μάχη της Αράχωβας, έδωσε πνοή και ελπίδα στον αγώνα για την ανεξαρτησία.
Ήταν άνθρωπος με βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης και αφοσίωση στον σκοπό του.
Δυστυχώς, στις 23 Απριλίου 1827 τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη του Φαλήρου. Η απώλειά του ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον αγώνα, αλλά το παράδειγμά του συνέχισε να εμπνέει τους Έλληνες να παλέψουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα για την ελευθερία τους.
Η μνήμη του αποτελεί για όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα πατριωτισμού και ανδρείας.
Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

ΠΗΓΗ: facebook.Προέδρου Ο.ΣΥ.Β.Α. Δημήτρη Αρσένη






Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................