Θεματικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Πάτρα, το διήμερο 22 και 23 Μαΐου 2024

 


Η Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών αλλά και η Αγροτική Ανάπτυξη, αποτελούν τα αντικείμενα διαβούλευσης που θα απασχολήσουν το διήμερο Θεματικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στην πόλη της Πάτρας. 


Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο ROYAL και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 με καλωσόρισμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη. 

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θανάση Κοντογεώργη, τον Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, Αθανάσιο Μπαλέρμπα, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να τοποθετηθούν, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς επίσης και Περιφερειάρχες.

Για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, προγραμματίζεται η παρουσίαση των θέσεων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Νεκτάριο Φαρμάκη για να θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Θεόδωρο Λιβάνιο. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ, Νικόλαου Χαρδαλιά και η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει τοποθετήσεις Συνέδρων.

Για το πρωί της Πέμπτης 23 Μαΐου και ώρα 10.30, προγραμματίζεται η ειδική θεματική συνεδρίαση για την Αγροτική Ανάπτυξη με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, του Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Στρατάκου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και αγροτικών φορέων της περιοχής. Τη συνεδρίαση θα συντονίσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι της Πέμπτης με τοποθετήσεις Συνέδρων και σύντομες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της ΕΝΠΕ, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank