Αλέξανδρος Σάββας : Να που κρίθηκαν οι Δημοτικές Εκλογές Οκτωβρίου 2023 στο Ξηρόμερο ! Γι αυτούς τους λόγους παραιτήθηκα...Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 Μία Αυτοδιοικητική Εμπειρία

                                                           ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Τα Ρουσφέτια, η Υποσχεσιολογία,  οι Αθέμιτες Συναλλαγές και Δοσοληψίες, οι Τοπάρχες, το Τοξικό Κλίμα, το Αμαρτωλό Παρελθόν και τα ''δοσμένα'' blogς έκριναν τις εκλογές  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο Βιβλίο του τ. Προέδρου Εφετών κ. Αλέξανδρου Σάββα, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες υπό τον τίτλο '' Μία Αυτοδιοικητική Εμπειρία'' και αναφέρεται αποκλειστικά στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, στις οποίες υποψήφιος ήταν ο ίδιος ως επικεφαλής του Συνδυασμού '' ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ- ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''.


Ο κ. Σάββας, έχοντας θητεύσει επί σχεδόν σαράντα έτη στην Ελληνική Δικαιοσύνη θεωρεί τα πράγματα με ψυχραιμία και χωρίς συναισθηματισμούς και επιχειρεί να  δώσει εξηγήσεις στο ιδιόμορφο, πλέον, ''φαινόμενο'' , που απαντά κάποιος στην εκλογική Περιφέρεια του Ξηρομέρου και στην αντίδραση του εκλογικού σώματος.

Μια κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, τουλάχιστον τα τελευταία 35 χρόνια, έχει εδραιωθεί και παράγει αρνητικά κι μόνον αποτελέσματα για τον τόπο και τους κατοίκους του και έχει οδηγήσει το Ξηρόμερο στη φτωχοποίηση, την εγκατάλειψη, τον πληθυσμιακό μαρασμό ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη δυσκολότερες στιγμές

Μια κατάσταση, που ο ίδιος και η Παράταξή του θέλησαν να  '' σπάσουν'' και να απαλλάξουν το Ξηρόμερο από τις οδυνηρές της συνέπειες, αλλά προσέκρουσαν στον ''τοίχο,'' που λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά και ενδεχομένως θα χρειασθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια να κατακρημνισθεί, για να μπορέσει το Ξηρόμερο να απαλλαχτεί από την μιζέρια και να δει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Το Βιβλίο εμπεριέχει λεπτομέρειες για όλη την πορεία και την διαδικασία από τον Σχηματισμό του Συνδυασμού ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' μέχρι την ολοκλήρωσή της με τις εκλογές. 

Ο κ Σάββας δεν παραλείπει να  εξηγήσει , ευθαρσώς, τους λόγους για την παραίτησή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα .

Στοιχεία   του Βιβλίου δημοσιοποιούμε  ελπίζοντας στο άμεσο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε το σύνολο του περιεχομένου. Και τούτο διότι ένας τέτοιος απολογισμός πρώτη φορά γίνεται στο Ξηρόμερο και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο.

Τα όσα αναγράφονται στο Βιβλίο αποτελούν μια επίσημη καταγραφή ενός καθεστώτος, που έχει διαμορφώσει την τύχη του Ξηρομέρου και σημαδεύει το μέλλον του.

Οι νεότερες γενιές, όταν θελήσουν να εντρυφήσουν στην πρόσφατη ιστορία του Ξηρομέρου, θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από το Βιβλίο του κ. Σάββα, να μορφώσουν μια πλήρη εικόνα για τον τόπο τους.


Επιλέγουμε ορισμένα σημεία από την τοποθέτηση του κ Σάββα και τις αναφορές του, σε βασικά ζητήματα .

Για την υποψηφιότητά του γράφει :

''Ξεκίνησα με όπλα την  αίσθηση του ηθικού χρέους απέναντι στον τόπο μου, την πολύτιμη εμπειρία, τις γνώσεις και τις γνωριμίες μου και με όραμα να τεθεί ο Δήμος Ξηρομέρου σε τροχιά ανόδου και ανάπτυξης, όπως άλλοι πετυχημένοι Δήμοι, προκειμένου όλοι οι Δημότες και οι επισκέπτες της Περιοχής να απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα ζωής
Οι περισσότεροι Δημότες αναγνώρισαν εξ αρχής τις καλές προθέσεις μου και την ικανότητά μου να αναδείξω τον τόπο προς όφελος όλων. Όμως, στην κάλπη δεν ξέφυγαν από τα παλιά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων ( σόι, υποχρέωση, ρουσφέτια, χτύπημα στην πλάτη κλπ), ώστε να επιλέξουν υποψηφίους με βάση αξιοκρατικά κριτήρια, όπως την προσφορά,  το ενδιαφέρον για την τοπική Αυτοδιοίκηση, την αγάπη για τους συνδημότες, την ανιδιοτέλεια και την ικανότητα να λύνουν προβλήματα και να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του Δήμου.''

Για το εκλογικό αποτέλεσμα γράφει, πως προέκυψε από τους εξής λόγους και αιτίες :

''1. Στο ότι για κάποιους λόγους, που δεν οφείλονταν προσωπικά σε μένα, δεν ξεκίνησε πολύ ενωρίς ο προεκλογικός αγώνας.  Αυτός θα έπρεπε, ως είθισται, να ξεκινήσει, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, για να γίνουν έγκαιρα στις τοπικές κοινότητες οι επιλογές των προσώπων, που θα στελέχωναν τα ψηφοδέλτια .Επίσης, κάποια στελέχη δεν μπήκαν έγκαιρα στην εκλογική μάχη.

2. Στο ότι τα τοπικά μπλογκς, στο σύνολό τους, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων των εκλογών και να έχουν αντικειμενική ενημέρωση, μεταβλήθηκαν σε ''Γραφεία Τύπου'' της Δημοτικής Αρχής και του αντιπάλου Συνδυασμού.
3. Στο ότι η Δημοτική Αρχή χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τους παραδοσιακούς αθέμιτου και παράνμους μηχανισμούς για να φθάσει στο ποθούμενο αποτέλεσμα, όπως  τις υποψηφιότητες των εργαζομένων στον Δήμο, τους εκβιασμούς, τη λασπολογία, την ''βιομηχανία'' των υποσχέσεων και τις αθέμιτες συναλλαγές.

4. Στο ότι εκ μέρους μας έγινε λάθος εκτίμηση ότι η τοπική κοινωνία άλλαξε κι εγκατέλειψε τις παλιές κακές συνήθειες όπως του χρηματισμού και ότι πλέον δεν ανέχεται το '' χτύπημα στην πλάτη'' και την κοροϊδία και ότι μετά από τόσα χρόνια θα ήθελε αλλαγή και εξυγίανση στον Δήμο. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας έδειξε ότι δεν διδάχτηκε τίποτα, δεν εγκατέλειψε τις παλιές κακές συνήθειες και δεν άλλαξε τρόπο σκέψης, ούτε βέβαια και σωστής αξιολόγησης.
 
5. Επίσης πολλά περιμέναμε, αλλά διαψευσθήκαμε, από τους ετεροδημότες. Να σημειωθεί ότι μιλάμε για συμπολίτες που σκέπτονται εντελώς ανεξάρτητα  και πιο ανοιχτά από τους ''γηγενείς'' Ξηρομερίτες.''

Για τις πιθανότητες εκλογικής νίκης του Συνδυασμού γράφει :

''Κι όμως η μάχη μπορούσε, πολύ δύσκολα βέβαια, να είχε κερδηθεί, και αυτό γιατί τα μηνύματα που λαμβάναμε από αξιόπιστες πηγές (γκάλοπ) ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον Συνδυασμό μας δέκα ημέρες πριν τις εκλογές''

Τέλος, για την παραίτησή του αναφέρει :

''Η θέση μου ήταν εξ αρχής ξεκάθαρη και είχα βάλλει ''κόκκινες γραμμές'' για το τι θα πράξω. Είχα, λοιπόν, ξεκαθαρίσει ότι αν  δεν με εμπιστεύονταν οι δημότες, ή αν δεν μου έδιναν ένα μεγάλο ποσοστό για να ασκήσω ουσιαστική αντιπολίτευση, δεν θα συνέχιζα. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μου άφησε άλλα περιθώρια και υπέβαλα την παραίτησή μου, σταθμίζοντας κι όλους τους παράγοντες της προσωπικής μου ζωής, όπως αλλαγή διαμονής, οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................