ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΕΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

 



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Μετά την πολύ πετυχημένη διημερίδα στο Πόρο, νέα στοιχεία στη φαρέτρα μας για τον προωθούμενο σχεδιασμό των ΠΟΑΥ.


Πόρος - "Seas of Change": Στον απόηχο της συνάντησης για τις επιπτώσεις της βιομηχανικής ιχθυοκαλλιέργειας

Τις περιβαλλοντικές, μακροοικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η βιομηχανική ιχθυοκαλλιέργεια, σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, εξέτασε το συνέδριο "Seas of Change", που φιλοξενήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 18 & 19 Απριλίου στον Πόρο.

 
Περισσότεροι από 80 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν και συζήτησαν τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από κοινού από το ίδρυμα Rauch (ΗΠΑ), την Καθετή (Πόρος) και την οργάνωση Global Salmon Farming Resistance (GSFR) (Αργεντινή), υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου. 
 
Στο συνέδριο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα όπως η βιωσιμότητα των ιχθυοκαλλιεργειών, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας και το ευαίσθητο ζήτημα του ελλείματος δημοκρατικής νομιμοποίησης στην ανάπτυξη της.
 
Μέσα από διαφορετικά πάνελ, οι σύνεδροι - που αποτελούνταν από μέλη συλλογικοτήτων, ακτιβιστές και εκπροσώπους κοινοτήτων - ενημερώθηκαν για επιστημονικά ευρήματα, για διεθνείς και τοπικές αντιδράσεις κοινωνιών και για μορφές και τακτικές αντίστασης των κοινωνιών και επικοινωνιακών εκστρατειών που θα μπορούσαν να "φρενάρουν" την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη μιας βιομηχανίας, που σταδιακά εμφανίζεται να αποτελεί "παραφωνία" στις σημερινές προσδοκίες που αφορούν περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. 

Περισσότερα https://www.saronicmagazine.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................