Εξαήμερη εκδρομή στη Βουδαπέστη με διοργανωτή τη Κοινότητα Αστακού.

 

Εξαήμερη εκδρομή στη Βουδαπέστη με διοργανωτή τη Κοινότητα Αστακού.

Ημερομηνία 17-4-2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινότητα Αστακού διοργανώνει πενταήμερη εκδρομή στην Βουδαπέστη, στις 31 Αυγούστου 2024.
Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 490,00 ευρώ.
Διαφορά μονόκλινου: 220,00 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες: Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού κα Αρετή Γριτσίπη: 6970464135.
Σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ΚΡΑΛΛΗΣ CHAR-MA TRAVEL SERVICES.

Περιλαμβάνονται:

Σύγχρονο πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος (2 οδηγοί)
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* 
Πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο για κάθε διανυκτέρευση (ημιδιατροφή)
Επίσημες ξεναγήσεις στη Βουδαπέστη και το Βελιγράδι
Συνοδός γραφείου
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης 
ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
Ότι αναφέρονται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό 
Ποτά, αναψυκτικά στην διάρκεια των φαγητών

Προκαταβολή πρέπει να δοθεί 21 Ιουνίου 150,00 ΕΥΡΩ για κάθε άτομο.
  
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

* Ακολουθεί το πρόγραμμα για την εκδρομή.

Βουδαπέστη - Βελιγράδι
Θα περπατήσουμε στα παγωμένα σοκάκια της Βούδας και στις ανερχόμενες γειτονιές της Πέστης και θα ανακαλύψουμε μια ζωντανή νεανική μητρόπολη με αύρα εποχής. Γοητευτικό μες στις αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, με πολύ ζωντανή ατμόσφαιρα, το Βελιγράδι δεν πλασάρεται τυχαία ως το Βερολίνο των Βαλκανίων.
31 Αυγούστου – 05 Σεπτεμβρίου 2024
1η μέρα: Αστακός – Νις 
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05.15, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Νις. Στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ και φαγητό, άφιξη στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος και θα διασχίσουμε τα Σκόπια για να μπούμε στην Σερβία και με κατεύθυνση την πόλη της Νις. Θα διατρέξουμε μια φανταστική διαδρομή μέσα στα σερβικά βουνά και τον ποταμό Μοράβα να μας συντροφεύει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής. Τα τοπία εξαιρετικά. Τα συγκρίνουν με το πέρασμα των Αδριατικών Άλπεων όπου το σκηνικό είναι παρόμοιο. Άφιξη στην πόλη Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Νις – Βουδαπέστη 
Μετά το πρωινό, σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ενώ από την αρχαιότητα θεωρείται πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Νις αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σταυροδρόμια τόσο στις χερσαίες όσο και στις εναέριες μεταφορές. Εκτός από το σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, αυτή η πόλη έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς στο παρελθόν εκεί υπήρξε η αρχαία πόλη Ναϊσσός, η οποία ήταν γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Κωνστάντιου Γ ́. Θα περπατήσουμε στο κάστρο, η σωζόμενη οχύρωση κατασκευάσθηκε από τους Τούρκους και χρονολογείται από τις πρώτες δεκαετίες του 18ου αιώνα (1719-23). Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Βουδαπέστη περνώντας έξω από την πόλη του Βελιγραδίου και του Νόβισαντ για να φθάσουμε στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη Σέγκεντ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρες του. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Πλατεία Ηρώων όπου θα θαυμάσουμε την πλατεία και το κτίριο του Εθνικού Μουσείου Καλών Τεχνών. Συνεχίζοντας διασχίζουμε την λεωφόρο της Λαϊκής Δημοκρατίας (βασιλική οδός θα λέγαμε μια και κατοικούσε η ισχυρή τάξη του χρήματος) όπου τα ανάκτορα, οι κατοικίες και τα μνημεία είναι μια αδιάκοπη συνέχεια εξαιρετικών εκπλήξεων, θα δούμε την Όπερα και τη συνοικία της διασκέδασης ,το «Μπροντγουέι της Βουδαπέστης» για να καταλήξουμε στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου όπου και επίσκεψη. Κατόπιν θα θαυμάσουμε την πλατεία του Κοινοβουλίου  για να περάσουμε μία από τις 8 περίφημες γέφυρες για να βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και την εκκλησία του Αγίου Ματθία. Τέλος θα ανεβούμε στον Πύργο των Ψαράδων και θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα. Συνεχίζουμε με το λόφο Γκέλερτ και τελειώνουμε με το νησί της Μαργαρίτας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και γεύμα. Προτείνουμε να χαλαρώσουμε σε ένα από τα θερμά λουτρά της πόλης. Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές spa στην πόλη -πάνω από 120 θερμές πηγές- είτε για να θαυμάσει κάποιος την υπέροχη αρχιτεκτονική τους, είτε για να περάσει λίγη ώρα χαλάρωσης μέσα στα νερά τους.  Κάντε λοιπόν εκείνο, που κάνουν οι γηγενείς εδώ και εκατοντάδες χρόνια...relax. Τα θαυματουργά Spa μας περιμένουν σε διάσπαρτα σημεία σε ολόκληρη την πόλη. Δείπνο και στην συνέχεια προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στον Δούναβη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα στις όχθες του ποταμού και σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα: Βουδαπέστη – Καμπή του Δούναβη 
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Έστεργκομ την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μέχρι το 1249 μ.Χ. Το Έστεργκομ βρίσκεται στα σύνορα με τη Σλοβακία και η Γέφυρα Μαρία Βαλέρια το ενώνει με το γειτονικό χωριό, Στούροβο. Από τη μία χώρα στην άλλη περνάς χωρίς διαδικασίες, οπότε θεωρούμε καλή ιδέα να κάνουμε έναν μικρό γύρο και να φτάσουμε στο Έστεργκομ μέσω Σλοβακίας, αφού έτσι μπορεί κανείς να δει σε όλο του το μεγαλείο το σύμβολο του χωριού, την Βασιλική. Η Βασιλική χτίστηκε με πρότυπο τον Άγιο Πέτρο και είναι αφιερωμένη στον πασίγνωστο Άγιο Ανταλπέρτ, επικεφαλής της Ουγγρικής Εκκλησίας και Αρχιεπισκόπου του Έστεργκομ, όπου και θα την επισκεφθούμε. Διαθέτει και θησαυροφυλάκιο, για όσους γοητεύονται από τα αριστουργήματα της μεσαιωνικής χρυσοχοΐας. Επόμενος σταθμός μας το Βίσεγκραντ, όπου θα δούμε τα ερείπια το κάστρου του βασιλιά Μπέλα της δυναστείας των Άρπαντ. Θα ανεβούμε στην άκρη του λόφου και θα θαυμάσουμε τη θέα πάνω από τον Δούναβη. Γεύμα στο εστιατόριο Renaissance, σε μια αξέχαστη μεσαιωνική ατμόσφαιρα δίπλα στις όχθες του Δούναβη, γυρνώντας 500 χρόνια πίσω στην ιστορία (προαιρετικό). Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μαγευτικό χωριό Άγιος Ανδρέας γνωστό ως το Χωριό των Καλλιτεχνών κι αυτό επειδή θα συναντήσει κανείς εκεί μια εντυπωσιακή πληθώρα από μουσεία, γκαλερί και εργαστήρια καλλιτεχνών, που το έχουν επιλέξει ως τόπο κατοικίας. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία Φο Τερ βλέπουμε τον σταυρό του 1763 που δεσπόζει στο κέντρο της, για να θυμίζει ότι το χωριό γλύτωσε από μια επιδημία πανώλης. Το χωριό ήταν σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, χάρη στο κρασί και τα χειροτεχνήματα που παρήγαγε, ήταν όμως και κέντρο της ορθόδοξης εκκλησίας με εννέα ναούς, ανάμεσά τους και η ελληνορθόδοξη Μπλαγκοβεστένγκα, με ένα τέμπλο που αξίζει να δούμε. Παραμονή για περιπάτους στα γραφικά στενά δρομάκια. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε ταβέρνα με παραδοσιακό χρώμα στον ήχο της τσιγάνικης μουσικής. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βουδαπέστη – Βελιγράδι
Πρωινό και αναχώρηση για την Σερβία. Διέλευση των συνόρων και διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Πανονίας θα φθάσουμε στο Νέο Βελιγράδι που ξεκίνησε να χτίζεται μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην απέναντι όχθη του Σάβα. Ασφαλώς οι πελώριες πολυκατοικίες σε αυστηρή διάταξη αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, συνειδητοποιείς εύκολα ωστόσο ότι η περιοχή αναζητά νέα ταυτότητα. Άφιξη στην πόλη και αμέσως ξεκινάμε την περιήγησή μας. Όταν οι ντόπιοι λένε «ραντεβού στο άλογο» εννοούν το άγαλμα του Mihailo Obrenovic που κυριαρχεί έφιππος στην Πλατεία Δημοκρατίας μπροστά από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου.Το φρούριο Kalemegdan, σκαρφαλωμένο σε βράχο πάνω ακριβώς στη συμβολή του Σάβα και του Δούναβη, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Διαδοχικές πύλες, γεμάτες σημάδια από σφαίρες, μας φέρνουν στο εσωτερικό του και στο Άγαλμα του Νικητή για εκείνη την πανοραμική φωτογραφία πάνω από τα δύο ποτάμια. Η Kneza Milos είναι η λεωφόρος που διανοίχτηκε το 1830 για να ενώσει την καινούργια κατοικία του πρίγκιπα Milos με το κέντρο της πόλης. Τα υπέροχα μπαρόκ παλάτια στις άκρες της στεγάζουν πλέον υπουργεία και πρεσβείες και ανάμεσά τους το κατεστραμμένο υπουργείο Άμυνας να θυμίζει για πάντα τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς του 1999 – θέαμα που αποσβολώνει. Η πλατιά λεωφόρος Κralja Aleksandra, ή και σκέτη Boulevard για τους ντόπιους, ξεκινά από την πολύ κεντρική πλατεία Terazije για να περάσει από τα επιβλητική κτίρια του Δημαρχείου και της Βουλής. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα που αποτελεί ίσως την πιο τρανή απόδειξη του ισχυρού θρησκευτικού πνεύματος που χαρακτηρίζει τους Σέρβους. Τέλος χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο Knez Mihailova , ο αγαπημένος πεζόδρομος ντόπιων και επισκεπτών για σουλατσάρισμα όλες τις ώρες της ημέρας. Τα εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα στεγάζουν όλες τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων αλλά και όμορφα μέρη για καφέ, φαγητό και ποτό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βελιγράδι  – Αστακός 
Πρωινό και αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, διασχίζοντας Σερβία και Σκόπια και με ανάλογες στάσεις στην διαδρομή μας για καφέ και ξεκούραση.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................