Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ (Φωτορεπ[ορτάζ Τζένη Παπαδημητρίου)

 



Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ
Με Λαμπρότητα εορταστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στον Αστακό του Δήμου Ξηρομερου και με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό.
Παρουσία του Δημάρχου Ξηρομερου Κου Γιάννη Τριανταφυλλακη, της εκπροσώπου του Ελληνικού κοινοβουλίου Κας Χριστίνας Σταρακα της εκπροσώπου της Περιφ Δυτικης Ελλάδας Κας Αμαλίας Βούλγαρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κου Κώστα Μπαμπουρη της Προέδρου της Κοινότητας Αστακού Κας Αρετής Γριτσιπης, του Κου Ερωτοκριτου Γαλουνη της αντιπολίτευσης, των Δημοτικών συμβούλων, τον Διοικητή της Αστυνομίας Κου Γιάννη Μπεσσα, του Λιμενικού Σώματος Κου Χαράλαμπου Παπαχαραλαμπους, του Συλλόγου Χοβολιωτων, των σχολείων ολων των βαθμίδων και πλήθος κόσμου από τον Αστακό και τα χωριά τού Δήμου Ξηρομερου, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον Πανοσιολογιοτατο Αρχιμανδριτη Πατήρ Δαβίδ Μπαζουλα, και τον Πρωτοπρεσβυτερο Πατήρ Δημήτριο Τεγα. Μετά το τέλος της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικος της ημέρας από τον καθηγητή Γυμναστικής Κον Γεράσιμο Μποτσιο.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην Πλατεία και ο Εορτασμός συνεχίστηκε με την παρέλαση της μαθητιωσσας νεολαίας και τού Συλλόγου Χοβολιωτων με Παραδοσιακές στολές στο κεντρικό δρόμο του Αστακού οπου εισέπραξαν πολλά χειροκροτηματα από τους επισήμους αλλά και ολους τους δημότες του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Ξηρομερου Κος Γιάννης Τριανταφυλλακης μετά το τέλος των εκδηλώσεων πρόσφερε καφέ ή αναψυκτικά στους καλεσμένους σε καφετέρια της παραλίας.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α
Ε Λ Λ Α Δ Α
Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α
Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ
































































































































Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................