Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel




Οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι ομοσπονδίες μέλη της ΠΑΝ.ΣΥ, έδωσαν βροντερό παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους την απόλυτα επιτυχημένα, οργανωτικά εκδήλωση.


Με την παρουσία πλήθους κόσμου, την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής με ένα σύντομο καλωσόρισμα στους καλεσμένους.          Την Βασιλόπιτα ευλόγησε  και θα απεύθυνε χαιρετισμό και ευχές, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός. Παρέστη  και ο πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος

Έγινε  παρουσίαση των νέων  εξελίξεων για την εκτροπή του Αχελώου: Από τον Δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής.Γιώργο Παπαναστασίου


Ακολούθησαν      Τιμητικές βραβεύσεις:


-  Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου, Νίκος Κορδόσης και Δέσποινα Κανελλή – Κορδόση, ιδρυτές του Μουσείου και του κέντρου λόγου και τέχνης «Διέξοδος» για την ιστορική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του προς την πόλη του Μεσολογγίου, του Νομού μας και της χώρας μας .


- Ολυμπία Βικάτου,  Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού για το   ιδιαίτερα αξιόλογο έργο της  στην Εφορεία Αιτωλοακαρνανίας –Λευκάδας τόσο αναφορικά με την αρχαιολογική έρευνα πεδίου, όσο επίσης οργανωτικά και διοικητικά, καθώς και για το πλούσιο ιστορικό- ερευνητικό της έργο που αφορά το νομό μας.


  Παρουσιάστηκαν  Ελληνικοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες: Συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας-  Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών ΒάλτουΟμοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

Ακολούθησε ζωντανή ορχήστρα  με παραδοσιακά τραγούδια:  Ελένη Βίτσα (τραγούδι), Δημήτρης Καρακώστας (κλαρίνο), Κώστας Κουλτούκης (κιθάρα), Χρήστος Τσαμπόκαλος (βιολί). Γιώργο Λιγκώνη (τουμπερλέκι)
















































































































































































































Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................