Επιστολές του Δημάρχου Ξηρομέρου προς βουλευτές Αιτ/νίας, βουλευτή Λευκάδας και περιφερειακούς Συμβούλους Δυτικής Ελλάδας, για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

 


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει τον αγώνα του για να αφαιρεθεί το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και η Νήσος Κάλαμος, από τον λαθεμένο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, δηλαδή να μείνει στον Δήμο Ξηρομέρου αυτό το μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλους κομμάτι, για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ως τοπικοί βουλευτές, γνωρίζεται ότι εκεί κάνουν τα μπάνια και μέρος των διακοπών τους όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Έχουμε όλα εκείνα τα λογικά επιχειρήματα και επιστημονικά στοιχεία, που αποδεικνύουν τον λαθεμένο σχεδιασμό.
Βιώσιμη και λειτουργική λύση είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες να συγκεντρωθούν στην ανοικτή θάλασσα στις Κεντρικές και Βόρειες Εχινάδες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός διαχρονικά, με επίσημες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας. Οι ακτές της διαδρομής Αστακός - Μύτικας, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ του σχεδιασμού για νέες ιχθυοκαλλιέργειες και επέκταση υπαρχουσών.
Σας καλούμε να στηρίξετε το δίκαιο των αιτημάτων μας και του αγώνα μας και να συμβάλετε και εσείς προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης και εφαρμογής της βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που σας περιγράψαμε παραπάνω, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου, των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου

Ιωάννης Τριανταφυλλάκης


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................