Ανακοινώση Συνταξιούχων παραρτήματος Αστακού- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το παράρτημα Αστακού του σωματείου συνταξιούχων Αγρινίου συμπαραστέκεται στους νοσοκομειακούς γιατρούς που διώκονται και απαιτεί:

  • Να σταματήσουν τώρα οι παράλογες και άδικες διώξεις των νοσοκομειακών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Οι 200 γιατροί που υπηρέτησαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι το Γενάρη του 2021 κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό να βλάψουν το κράτος και να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος, επειδή συνταγογραφούσαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.


Αν πραγματικά είχαν αρνηθεί να συνταγογραφήσουν οι γιατροί , πάλι κατηγορούμενοι θα ήταν και, το κύριο, θα έβαζαν σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τη ζωή των ασθενών.

  • Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει τη δίωξη των γιατρών, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο.

  • Να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και να δώσει άμεσα λύσεις όπως:

-Να μη συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, κλινική σε κανένα Νοσοκομείο.

-Να προχωρήσει στην αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

-Να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και σε μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να δώσει λύσεις άμεσα στο δύο Κέντρα Υγείας που υπολειτουργούν στο Δήμο μας, τόσο στον Αστακό όσο και στο Μύτικα. Στο Κέντρο Υγείας Αστακού υπάρχει έλλειψη προσωπικού, για παράδειγμα δεν υπάρχει ειδικότητα γιατρού μικροβιολόγου ή ακτινολόγου και δεν καλύπτονται οι βάρδιες από έλλειψη οδηγών. Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Μύτικα, ένα καινούριο κτίριο, πραγματικό στολίδι, οι ελλείψεις που παρουσιάζει είναι τεράστιες. Κρίσιμο σημείο και ζήτημα ζωής και θανάτου είναι η εφημέρευση του Κέντρου Υγείας Μύτικα όλες τις μέρες του μήνα κι όχι τις μισές, λόγω έλλειψης προσωπικού όπως τώρα.

Έχουμε δικαίωμα, ειδικά οι συνταξιούχοι λόγω ηλικίας, σειράς νοσημάτων και ασθενειών, να έχουμε γιατρό. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και οι διωκόμενοι γιατροί φρόντιζαν και με τις χειρόγραφες συνταγογραφήσεις τους να μην το στερηθούμε.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή,

Γιώργος Θεοδώρου



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................