Διαδρομές Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης, ο Ακαρνάνας

 Διαδρομές

Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης, ο Ακαρνάνας

Διαβάζοντας τα ηλεκτρονικά site της περιοχής μας βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Mytika press με τίτλο «Αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί ο δρόμος Κουβαρά-Μπαμπίνη-Μύτικας». Η υπενθύμιση γίνεται προς τον περιφερειάρχη, ο οποίος και την προηγούμενη τετραετία ήταν στην ίδια θέση. Μου θύμισε ένα δικό μου άρθρο για το ίδιο θέμα πριν έξι χρόνια περίπου.


Μας λέγανε από τότε πως το έργο θα γίνει ως το Πάσχα του 2017 και πως θα έχουν καλύτερη πρόσβαση οι πολίτες του Αγρινίου και των ευρύτερων περιοχών στις ακτές του Ιονίου. Θα γίνει για να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή του Ξηρομέρου, και διάφορα άλλα.

Θα συμφωνήσω πως σωστά ξαναέρχεται το θέμα στην επικαιρότητα. Σωστά για τί πρέπει επιτέλους αυτός ο δρόμος να γίνει. Είναι επιτακτική ανάγκη για του πολίτες του Ξηρομέρου. Φτάνουν τα ταξίματα και οι υποσχέσεις της περιφέρειας και όποιων άλλων εμπλεκομένων. Εδώ θα σταθώ και θα κάνω μια μικρή παρένθεση για να εκφράσω την προσωπική μου γνώμη και γνώση, με την φράση «Πώς να αλλάξει αυτός ο τόπος»;

Τρία παραδείγματα, ορατά σε όλους μας, θα παραθέσω, μόνο για να δούμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολο να αλλάξουν με ευχολόγια. Ειδικά για τον δρόμο αυτόν, που όλοι τον διασχίζουμε πάρα πολλές φορές τον χρόνο και γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει.

  1. Στον δρόμο αυτόν, εν έτη 2023, συναντάς καθημερινά 3 με 4 κοπάδια γιδοπρόβατα και αγελάδες στη μέση του δρόμου και μάλιστα τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης-κτηνοτρόφος δεν είναι καν εκεί. Χρόνια και χρόνια ίδια κατάσταση, κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν λαμβάνει μέτρα!!!

  2. Ένα άλλο μείζον θέμα αφορά τους ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Μύτικας- Αρχοντοχώρι. Έως τώρα δεν γνωρίζω να έχουν κάνει ενέργειες βελτίωσης αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο (ψάθινες καλύβες, άναρχη τοποθέτηση τροχόσπιτων και σκηνών, χωρίς καμία υποδομή λυμάτων. ΟΥΤΕ μία διαμαρτυρία όλοι μαζί προς τους αρμόδιους. ΟΥΤΕ έναν καθαρισμό από βάτα και σχοίνα στους τρεις δρόμους που έχουν πρόσβαση στην παραλία και τα καταλύματα τους!!! Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες και δεν δείχνουν σοβαρότητα για να απαιτείς τουριστική ανάπτυξη. Μου θυμίζουν τη λαική παροιμία που όλοι πιστεύω πως γνωρίζετε, 

Ότι φάμε και ότι πιούμε

Και ότι αρπάξει ο κ….. μας!!!

  1. Το τρίτο και σημαντικότερο παράδειγμα είναι ότι τα σχέδια της περιφέρειας για το αναπτυξιακό χάρτη, όπου είναι στην ευθύνη της η περιοχή του Ξηρομέρου, συμπεριλαμβανομένου και των ακτών, είναι ακόμη χαρακτηρισμένη ως ΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (από Κρυονέρι- Γαλατά και Πάλερο). Βλέπε συνεχή επέκταση ιχθυοτροφίων. Αν έχει αλλάξει κάτι στην περιφέρεια μπορεί να μας πληροφορήσουν σχετικώς!!! 

Για να λέμε όμως και τα πράγματα με το όνομα τους, εκτός από τους παραπάνω λόγους, ευθύνη μεγάλη έχει διαχρονικά και η Δημοτική αρχή του Ξηρομέρου. Δεν διεκδίκησε ουσιαστικά έργα έως τώρα για τον τόπο. Κάποια λίγα μπαλώματα πίσσας στους υπάρχοντες δρόμους το καλοκαίρι για να τα βλέπουν οι ετεροδημότες… ε, και τον χειμώνα «τσακιέτε Λύκους»!! ένα έργο υποδομής τόσα χρόνια δεν έχει γίνει για να μείνουν οι άνθρωποι στα χωριά από καμία δημοτική αρχή. Όλα βρίσκονται στις μελέτες…. Για όποιον περιμένει δρόμους και τουριστική ανάπτυξη στο δήμο Ξηρομέρου με όλα τα παραπάνω που περιγράφω και που δυστυχώς είναι πραγματικότητα, θα απογοητευτεί. Και καλό θα είναι κάποιοι παράγοντες/ειδήμονες να σταματήσουν να περιφέρονται στα καφενεία των χωριών και να σπέρνουν οράματα ότι θα έρθει πακτωλός χρημάτων στο Ξηρόμερο. Καλό θα τους κάνει για να κρατήσουν λίγη αξιοπρέπεια από αυτή που τους έχει απομείνει!!!

Τα ίδια έλεγα και πριν έξι χρόνια στο άρθρο μου, στις 3/5/2018, με λίγη δόση ειρωνείας και ιδιότυπου χιούμορ και δέχτηκα φραστικές επιθέσεις με σχόλια από blogs, ότι δήθεν γράφω ανακρίβειες, ότι δεν γνωρίζω, ότι βιάζομαι, και διάφορα άνευ σχολίου σχόλια!!! 

Στο παλιό κείμενο, μεταξύ άλλων, έγραφα:

«Αν μπορέσει να ¨ξεκολλήσει¨ η εντολή για το έργο, θα γίνει με Ευρωπαικές προδιαγραφές!!! Θα παρακάμπτει χωριά με ΤΟΥΝΕΛ/ΚΟΙΛΑΔΟΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Οι ταξιδιώτες δεν θα περνούν μέσα από τσαντιρομαχαλάδες/Αετοφωλιές και χωριά με αρχοντική όψη!!! Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεν θα συναντούν στα τούνελ γίδια και μοσχάρια!!! Μαθαίνω, επίσης, ότι υπάρχει μυστικό πρόγραμμα να αυξηθούν τα πολυτελή σπίτια παραγόντων του Αγρινίου στην παραλία Μύτικα-Αρχοντοχωρίου. Μόλις, λοιπόν, γίνει το πρώτο τούνελ, υπόσχομαι ότι με δικά μου έξοδα θα στήσω ανεξίτηλη γιγαντοαφίσα στον πολιτικό που θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων!!! Οι δικοί σας άνθρωποι σας σκέφτονται και φροντίζουν για εσάς!!! Να είστε αισιόδοξοι και προπάντων, μην βιάζεστε!!!!»



03-11-2023


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................