«Για το Πολυτεχνείο» Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης, Ακαρνάνας

 «Για το Πολυτεχνείο»

Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης, Ακαρνάνας

50 χρόνια συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες από την ηρωική εξέγερση των παιδιών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της λευτεριάς αυτών που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην ξενοκίνητη δικτατορία και έγραψαν στην ιστορία μία ξεχωριστή σελίδα βαμμένη με αίμα «αόπλων, ελευθέρων φοιτητών, ελευθέρων αγωνιζομένων Ελλήνων…», φωνάζοντας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.


50 χρόνια κι ο λαός ενωμένος τιμά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου˙ τιμά την αντίσταση και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τιμά τη 17 του Νοέμβρη.

17 του Νοέμβρη! Δεν είναι μια απλή επέτειος˙ είναι μια ξεχωριστή μέρα για το λαό της χώρας μας. Ένας σταθμός. Ένα μήνυμα λαικής εξέγερσης που παραμένει και παραμένει ανόθευτο και άφθαρτο στην πορεία του χρόνου. Ένα μήνυμα ολοζώντανο για τη συνέχεια της πάλης του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την υποτέλεια.

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!! Και θα ζει για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, όπως και οι αγώνες του λαού μας. Όσο και αν προσπαθούν ντόπιοι και ξένοι τοποτηρητές εντέχνως και με λύσσα να τα διαγράψουν και να τα ξεριζώσουν από την ψυχή του Έλληνα, δεν θα τους περάσει!!!


16 Νοέμβρη 2023


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................