e-nafpaktia.gr - Πολιτικό κλίμα: καθοριστικό για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τού Νομού –Φαβορί όλοι οι εκλεγμένοι.

 



Ένας σημαντικός παράγοντας πού θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας, είναι το πολιτικό κλίμα και ότι οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές είναι και πολιτικές. Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, επηρεάζονται άμεσα πάντα από τίς Εθνικές εκλογές και αντίθετα. Στις Δημοτικές εκλογές παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο η πολιτική συγκυρία και τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών, πού όσο πιο κοντά είναι χρονικά στις Δημοτικές εκλογές -όπως τώρα- τόσο πιο πολύ επηρεάζουν την ψήφο των Δημοτών.

Σε όλους τους Δήμους, από τον πρώτο Δήμο τον Δήμο Αθηναίων μέχρι και τον Δήμο Άγραφων. οι ψηφοφόροι ψηφίζουν και πολιτικά όπως έγινε και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του 2019 και όπως γίνεται πάντα. Άσχετα αν τα κόμματα δώσουν χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο, άσχετα αν οι υποψήφιοι ταχθούν ή όχι πολιτικά με κάποιο κόμμα, άσχετα αν υπάρχουν υποψήφιοι διαφόρων πολιτικών αντιλήψεων στις παρατάξεις, οι ψηφοφόροι από μόνοι τους κατατάσσουν και επιλέγουν και πολιτικά σέ μεγάλο ποσοστό.
Έτσι όπως σε όλη την Ελλάδα και στην Ναυπακτία, οι υποψήφιοι θα έχουν και το πολιτικό στίγμα και τα κριτήρια της επιλογής δεν θα είναι μόνο με Αυτοδιοκητικά, αλλά και πολιτικά. Οι ψηφοφόροι πάντα και σε όλη την Ελλάδα επιλέγουν τον υποψήφιο πού είναι πιο κοντά στην Κεντρική εξουσία στην Περιφέρεια στην Κυβέρνηση και έχουνε την ίδια φιλοσοφία για τα κοινά. Και το σκεπτικό είναι απλό ο Δήμαρχος πού θα επιλέξουν θα βρει ορθάνοιχτες τις πόρτες τής Περιφέρειας, των Υπουργείων θα λάβει επιπλέον ενισχύσεις για έργα και θα είναι συνεργάσιμος με την πολιτεία σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των ιδίων των δημοτών. Αντίθετα ο πολιτικά αντίπαλος, θα βρει εμπόδια παντού και κλειστές πόρτες και αυτό θα είναι σε βάρος του Δήμου σε βάρος της Κοινότητας σε βάρος των ιδίων των Δημοτών τελικά.
Eίναι δεδομένο ότι και στην Ναυπακτία θα ψηφίσουν για το γενικό, αλλά και ατομικό συμφέρον τους και θα επιλέξουν για Δήμαρχο τον Βασίλη Γκίζα
Και στην Ναυπακτία οι Δημοτικές εκλογές θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Ναυπακτία πολύ πρόσφατα με τίς διπλές Εθνικές εκλογές τού Μαΐου και του Ιουνίου, όπου στην Ναυπακτία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έλαβαν το μεγαλύτερο ποσοστό στον Νομό, αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ το μικρότερο σέ όλο τον Νομό.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΑΙΟΣ 44,32 -ΙΟΥΝΙΟΣ 41,61
  • ΣΥΡΙΖΑ: ΜΑΙΟΣ 20,03 -ΙΟΥΝΙΟΣ 17,70
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ :ΜΑΙΟΣ 16,8 -ΙΟΥΝΙΟΣ 16,09

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΝΔ: ΜΑΙΟΣ 39,48 -ΙΟΥΝΙΟΣ ΝΔ 38,78
  • ΣΥΡΙΖΑ: ΜΑΙΟΣ 25,84- ΙΟΥΝΙΟΣ 21,66
  • ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΜΑΙΟΣ 13,53- ΙΟΥΝΙΟΣ 14,24
Έτσι λίγες ημέρες πριν τίς εκλογές σύμφωνα με το γενικό κλίμα πού καταγράφετε στον Έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Νομού μας και σύμφωνα με σχετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης έχουμε την εξής εικόνα:
Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται ότι εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, όπως και οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας Κατσούλας Γεώργιος, μετά και την συμπόρευση με την αντιπεριφερειάρχη κα Σαλμά, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας πού το 2019 εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με 54%, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, που κατεβαίνει ενισχυμένος από όλα τα ψηφοδέλτια της Ναυπακτίας των εκλογών τού 2019, ο Ναυπάκτιος την καταγωγή ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, πού πάει και για ποσοστό ρεκόρ στο Δήμο Ξηρομέρου και νοκ άουτ.
Αντίθετα δυσκόλεψαν τα πράγματα για τον Δήμαρχο Αγρινίου από την υποψηφιότητα του Κώστα Πιστιόλα, καθαρά πρώτος ο Ναυπάκτιος γαμπρός Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, αλλά αδύνατο να πιάσει με την πρώτη το 43% από την πληθώρα των υποψηφίων. Τέλος η υποψηφιότητα του Βασίλη Σώζου τάραξε τα νερά στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και δυσκόλεψε πολύ την εκλογή Γιώργου Αποστολάκη από τον πρώτο τουλάχιστον γύρο.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................