ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ- Χωρίς σχολικά δρομολόγια ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά μαθητών Νηπιαγωγείου από Κουβαρά-Αγ. Στέφανο

Η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και με όλο τον σεβασμό θα ήθελα να εκφράσω την πικρία μου ως προς την λειτουργία των μεταφορικών μέσων που εξυπηρετούν τους μαθητές οι οποίοι κατοικούν στους γύρω συνοικισμούς της Τ.Κ. Φυτειών.


Την περσινή χρονιά η έναρξη του δρομολογίου για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου από Κουβαρά -Αγ. Στέφανο Φυτειών έγινε με μεγάλη καθυστέρηση τον Ιανουάριο, έχοντας διανύσει δηλαδή τη μισή σχολική χρονιά, ωστόσο κύλισε ομαλά η υπόλοιπη σχολική χρονιά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Πριν ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά και έχοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν ή ενδεχομένως προκύψουν, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί, κάναμε όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες ήδη από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς για την αποφυγή οποιονδήποτε διαδικαστικών θεμάτων. Παρόλ’ αυτά πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχα την πληροφόρηση ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο που εξυπηρετεί τέσσερα (4) μαθητές από Κουβαρά-Αγ. Στέφανο, διακόπηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα! Στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε με την Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, μας ενημέρωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου διαγωνισμός για την ένταξη του ακυρωθέντος δρομολογίου, πλην όμως θα υπάρξει καθυστέρηση δυόμιση εβδομάδων, και αυτό συνεπάγεται ότι ο κάθε γονέας, εργάζόμενος ή όχι, είναι αναγκασμένος να πηγαίνει τέσσερις φορές καθημερινά το δρομολόγιο Κουβαρά/Αγ.Στέφανος -Φυτείες και αντίστοιχα , επειδή κάποιος/α εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντα του(έχει περάσει ήδη ένας μήνας). Και ερωτώμαι: αφήνει παγερά αδιάφορους ορισμένους η μεταφορά των συγκεκριμένων παιδιών στο σχολείο ή αν θα ταλαιπωρηθούν (οικονομικά και ψυχολογικά) κάποιοι γονείς και επίσης αφού δεν γνώριζαν πόσο σημαντικό είναι για έναν γονέα η συνέχιση του δρομολογίου, γιατί δεν ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας να τους ενημερώσουμε με επιχειρήματα. Θεωρώ ότι δεν είναι παράλογη η επισήμανση όλων όσων προανέφερα, απλά προσωπικά εγώ κουράστηκα με τους αναρμόδιους και τους αδιάφορους απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών μας. Γιατί πάντα θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο για να γίνονται τα αυτονόητα? ΥΓ: Η πικρία μου δεν έχει να κάνει τόσο με το πραγματικό γεγονός ως υφίσταται, όσο με την αδιαφορία κάποιων υπεύθυνο-ανεύθυνων που με ευκολία και χωρίς ψήγμα ενσυναίσθησης, αραδιάζουν τις θεωρίες τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................