Εννιά και μία για την κάλπη....Πληροφορίες και Παρασκήνιο-Blogger, Κοινωφελής και Ανεξάρτητη ενημέρωση-Εκλογική καθαριότητα !

  Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει 

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ 

Μόλις εννέα ημέρες μας χωρίζουν από την κρίσιμη ημέρα των εκλογών. Τη μέρα, που θα γνωρίζουμε αν το Ξηρόμερο θα γυρίσει σε λίδα, ή θα συνεχίσει την πορεία, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. 


Έχοντας επιδοθεί και ο ίδιος στην προσπάθεια εκλογής μου, βρήκα την ευκαιρία να συνομιλώ, σε καθημερινή βάση, με στελέχη όλων των Παρατάξεων και φυσικά με πολλούς ψηφοφόρους, ‘’δοσμένους’’, και μη. 

Αυτό που εισπράττω - κυρίως, τις τελευταίες ημέρες- και σας το μεταφέρω, είναι ότι : 

 ----Ουδείς αισθάνεται βέβαιος ότι έχει προβάδισμα ο ένας , ή άλλος Συνδυασμός και όλοι, ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων, πιστεύουν και εκτιμούν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. 

----Μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων αποφεύγει να τοποθετείται και να δημοσιοποιεί τις προτιμήσεις του. Αυτό δεν σημαίνει ότι  δεν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, αλλά, απλώς, προτιμούν, να μην ‘’σταμπαρισθούν’’, υπολογίζοντας στο αύριο. 

---- Μέρα με την ημέρα, και όσο πλησιάζουμε στην 8η Οκτωβρίου, τα ‘’στόματα ανοίγουν’’ και όλο και περισσότεροι, δειλά-δειλά εκδηλώνουν την προτίμησή τους. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι εκλογές δείχνουν να είναι οι πιο ‘’βουβές’’απ όλες τις προηγούμενες, των τελευταίων ετών. 

Αυτό είναι, που θα πρέπει, πολλούς να προβληματίσει. 

 

Δημοσκόπηση 

Πολλοί συνδημότες με ενημέρωσαν ότι ,στις αρχές της εβδομάδας, κλήθηκαν τηλεφωνικά ( στο σταθερό τηλέφωνο ) να συμμετάσχουν σε δημοσκόπηση, που αφορούσε τις Δημοτικές εκλογές στο Ξηρόμερο και εστιάζονταν, προφανώς, στην ερώτηση, για το ποιος θα είναι ο Νικητής. 

Μόλις χθες κυκλοφόρησαν κάποια αποτελέσματα, στα οποία δεν θα αναφερθώ, καθότι δεν ανακοινώθηκε ποτέ, επίσημα, η διενέργεια κάποιας Δημοσκόπησης. 

Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος την διενήργησε και για λογαριασμό, ποιου. 

Ήταν δηλαδή, μια δημοσκόπηση κατά παραγγελία, ή δημοσκόπηση, που διενήργησε από μόνη της κάποια εταιρεία ; 

Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν, τα αποτελέσματά της να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών. 

 

Η Κοινωφελής και η... ανεξάρτητη ενημέρωση 

Πολλοί φίλοι, αλλά και αναγνώστες των άρθρων μου, με αφορμή την πληροφορία ότι στενό συγγενικό πρόσωπο κάποιου ανεξάρτητου blogger ορίσθηκε ως άμισθος σύμβουλος του Προέδρου της Κοινωφελούς κ. Μάντζαρη, με ρώτησαν, αν γνωρίζω κάτι περί αυτού και κυρίως, αν είμαι εγώ αυτός. 

Τους απάντησα ότι ουδεμία σχέση έχω με την Κοινωφελή, παρά μόνον με τον κ. Μάντζαρη με τον οποίο γνωριζόμαστε από μικρή ηλικία, όπως και με τα αδέλφια του, έχοντας , πάντα μαζί τους άριστες σχέσεις και αμοιβαίο σεβασμό. 

Αυτό, όμως, στο οποίο επέμεναν οι φίλοι μου είναι, αν ο ίδιος ως blogger θα μπορούσα να ασκήσω αντικειμενική κριτική και να είμαι αντικειμενικός στην πληροφόρηση των αναγνωστών μου, έχοντας κάποιο στενό συγγενικό μου πρόσωπο, που να προσφέρει, έστω και αμισθί τις υπηρεσίες του, στο Δήμο. 

Τους απάντησα ότι, ανθρωπίνως, αυτό δεν είναι δυνατόν. Οι Άγιοι μπορεί να το κάνουν, όχι όμως και οι άνθρωποι...... 

Για περαιτέρω ενημέρωση σας παραπέμπω στη ‘’Διαύγεια’’, όπου έχει αναρτηθεί η σχετική απόφαση. 

Για το ποιος είναι ο blogger, ας βγει να το πει ο ίδιος, όπως εγώ, ευθαρσώς, λέγω ότι ουδεμία σχέση έχω, άμεση, ή έμμεση με την Κοινωφελή. 

 

---Τα ψηφοδέλτια των Παρατάξεων είναι ήδη έτοιμα και όσοι είναι περίεργοι, μπορούν να επισκεφθούν τα εκλογικά κέντρα για να τα δουν, ή και να προμηθευτούν. Ενδεχομένως, αύριο, θα παραδοθούν στο Δήμο, που θα φροντίσει να ετοιμάσει όλο το ‘’εκλογικό πακέτο’’, που θα παραδοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους. 

--Σήμερα, δύο εργάτες του Δήμου δούλευαν, από το πρωί ακατάπαυστα, μαζεύοντας όλα τα πεταμένα αντικείμενα στο δρόμο Μαχαιρά -Αστακού. Συγκεντρώθηκε άφθονο υλικό, που τοποθετήθηκε σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών.  

Την ίδια στιγμή JCB του Δήμου έδιωξε τα μπάζα, που είχαν συγκεντρωθεί σε μεγάλη έκταση, παραπλεύρως του δρόμου Αστακού-Μαχαιράς. Που τα πήγε ; Τα έσπρωξε στο παρακείμενο ρέμα. 

Τι νομίζατε εσείς, θα ερχόσασταν να ψηφίσετε και θα σας άφηνε ο Δήμος να βλέπετε τα μπάζα ; 

Κάποιοι, σχολίασαν το γεγονός λέγοντας με αρκετή δόση χιούμορ, μακάρι να είχαμε κάθε μήνα εκλογές για να μην ζούμε μέσα στη βρώμα και τα μπάζα...... Εννιά και μία

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................