ΞΗΡΟΜΕΡΟ : Απ ευθείας αναθέσεις και εκλογές..Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Είναι γνωστό ότι το 2019 ο νυν Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, παίζοντας δυνατά και μεθοδικά το χαρτί των απευθείας Αναθέσεων, κέρδισε με άνεση τον τότε αντίπαλό του κ. Γαλούνη.


Είχε κάνει σημαία του προεκλογικού του αγώνα  ότι θα πατάξει τις απ ευθείας  και προφορικές αναθέσεις για τις οποίες κατηγορούσε τη Διοίκηση Γαλούνη, την οποία, μάλιστα, απειλούσε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Βέβαια, ουδέποτε ο κ. Τριανταφυλλάκης και η παράταξή  του προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και έτσι μία υπόσχεσή του στο λαό του Ξηρομέρου παραμένει ανεκπλήρωτη, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνονται οι ισχυρισμοί του, που αφορούν στην Διοίκηση Γαλούνη.
 Το γιατί δεν έγινε η προσφυγή, το γνωρίζει ο ίδιος αλλά, ως Δήμαρχος, όφειλε να δώσει και τις κατάλληλες εξηγήσεις στους Δημότες, πράγμα που ποτέ μέχρι τώρα δεν έπραξε και εκτιμώ, δεν θα πράξει.
Δεν θα σταθώ περισσότερο στο τι συνέβη το 2019. Άλλοι είναι αυτοί που οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις  και πληροφορίες και όχι εγώ.
Ωστόσο, δεν μπορώ να αποφύγω να σχολιάσω το γεγονός ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του Συνδυασμού ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ'' που δημοσιοποιήθηκαν, ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Οκτωβρίου, ουδεμία αναφορά  γίνεται στο μέγα ζήτημα των απ ευθείας Αναθέσεων.
Η αντιπολίτευση είναι αυτή που κατηγορεί τώρα τον Δήμαρχο και την Παράταξή του για ποσά που ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ και τα οποία , με απευθείας αναθέσεις, δαπανήθηκαν για κάποια έργα κατεπείγοντα, ή και όχι . Το αν το ποσό -που κατά κόρον έχει αναφερθεί στα διάφορα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και ευρέως συζητιέται  στις συναθροίσεις των καφενείων- ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν το γνωρίζω , γιατί ποτέ η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε στον κόπο να δώσει στους Δημότες υπεύθυνη πληροφόρηση για το φλέγον αυτό ζήτημα.
Και όσο η απάντηση δεν υπάρχει, τόσο νομιμοποιείται ο κάθε πολίτης να πιστεύει ότι  είναι  αληθής η πληροφορία για το συγκεκριμένο ποσό.
Ως πολίτης του Ξηρομέρου αναρωτιέμαι :
---Για ποιο λόγο δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις σε ένα ζήτημα, που τόσο πολύ απασχολεί την τοπική κοινωνία και το οποίο έκρινε τις εκλογές του 2019 και ενδεχομένως να κρίνει και τις επερχόμενες εκλογές ;
---Εκτιμά η Δημοτική Αρχή ότι, επί της θητείας της, έγιναν όλα καλά στον τομέα αυτό, και κατά συνέπεια δεν χρήζει  το θέμα οιασδήποτε αναφοράς ;
----Σκοπεύει η Δημοτική Αρχή- εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες - να συνεχίσει την ίδια πρακτική και μεθοδολογία της θητεία της από το 2019 έως σήμερα;
Η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς στο μέγα αυτό θέμα, που ταλανίζει το Ξηρόμερο τα τελευταία χρόνια και φθάνει στο σημείο να επηρεάζει κατά καθοριστικό τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι κάτι , που πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους οι πολίτες.
Οι Ξηρομερίτες είναι θυμωμένοι πολύ με τις πρακτικές των απευθείας αναθέσεων, γιατί γνωρίζουν ότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της κακοδιαχείρισης και της απώλειας του προορισμού σημαντικών κονδυλίων που διοχετεύονται μέσω των αναθέσεων.
Θα έχουμε, άραγε, επανάληψη του σκηνικού των εκλογών του 2019, αλλά με  αλλαγή ρόλων, αυτή τη φορά ;
Η συνέχεια και κυρίως η κάλπη θα το δείξουν.....
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................