ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : Ψηφοδέλτια για ... όλα τα γούστα. Απ όλα έχει ο Μπαξές-Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Οι Ξηρομερίτες  δεν μπορούν, πλέον,  να ισχυριστούν  ότι δεν έχουν επιλογές , ή πολύ περισσότερο ότι το Ξηρόμερο βρίσκεται, για ακόμη μία φορά,  σε εκλογικό αδιέξοδο . 


Τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν είναι υπερπλήρη καθώς  περιλαμβάνουν συνολικά περί τους  400 υποψηφίους/ες προερχόμενους/ες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα,  ενώ συμμετέχουν σε αυτά πολλοί νέοι σε ηλικία, αλλά και -εξίσου πολλοί- μεγαλύτεροι ηλικιακά. Συμμετέχουν άτομα, που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά, αλλά και αρκετοί που υπήρξαν υποψήφιοι στο παρελθόν και φυσικά, σχεδόν όλοι εκείνοι , που εξελέγησαν στις εκλογές του 2019. 

Συμμετέχουν άτομα με νέες αντιλήψεις αλλά και άτομα, που έχουν δοκιμασθεί και έχουν απογοητεύσει τους πολίτες με τις πράξεις, ή παραλείψεις και τις κάθε λογής ....’’αδυναμίες τους’’.  

Συμμετέχουν και εκείνοι, που έχουν προκαλέσει-δικαιολογημένα, ή αδικαιολόγητα την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών-κυρίως εκείνων, που δεν είναι σταθερά ταγμένοι υπερ του ενός ή του άλλου Συνδυασμού- και οι οποίοι είναι αυτοί που  αποτελούν την ειδοποιό διαφορά και κατά κανόνα, κρίνουν  το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας τον νικητή . 

Υποψήφιοι με αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν και στους τρεις Συνδυασμούς, που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ωστόσο, περισσότερο αυτό συμβαίνει στους μεγάλους Συνδυασμούς  ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ και ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’, που διεκδικούν  τον Δημαρχιακό Θώκο και λιγότερο στο Συνδυασμό  ‘’Λαϊκή  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’, που υποστηρίζεται, καθαρά, σε όλη την Ελλάδα από το ΚΚΕ. 

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο άλλων Συνδυασμών είναι ότι ουδείς έχει πάρει κομματικό χρίσμα και στα ψηφοδέλτιά τους  συμμετέχουν πολίτες, που ανήκουν σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην ΚΚΕ. 

Σε ότι αφορά, τους ηγέτες των Συνδυασμών  ο κ. Αλέξανδρος Σάββας τ. Πρόεδρος Εφετών Αθηνών του Συνδυασμού ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ,’’  είναι υποψήφιος για πρώτη φορά σε εκλογές, ενώ ο κ.  Ι. Τριανταφυλλάκης, νυν Δήμαρχος,  και ο κ.  Δ. Κομπλίτσης της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’, έχουν θέσει υποψηφιότητα και σε προηγούμενες  εκλογές με τον κ. Κομπλίτση να είναι σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της παράταξής του. 

Με αυτά ως δεδομένα είναι προφανές ότι οι Ξηρομερίτες ψηφοφόροι έχουν , σε αυτές τις εκλογές, όλες τις επιλογές και σε όλους τους Συνδυασμούς. Κρατούν την τύχη στα χέρια τους.... 

Ας φροντίσουν να επιλέξουν τους καλύτερους σε κάθε παράταξη και ας αγνοήσουν τους χείριστους, εκείνους δηλαδή  για τους οποίους  εκτιμούν και πιστεύουν ότι έχουν βλάψει τον τόπο, ή πρόκειται να τον οπισθοδρομήσουν σε περίπτωση εκλογής τους. 

 Θα είναι μέγιστο κέρδος για το Ξηρόμερο και  θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα  για την ανάταξή του,  η επιλογή- και μόνον -υποψηφίων που διακρίνονται για τις γνώσεις, τις δυνατότητές τους, τα οράματά τους, την όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο, την αξιοπρέπεια και την φερεγγυότητά τους.  

Και τέτοια άτομα υπάρχουν σε όλες τις Παρατάξεις, που διεκδικούν την ψήφο μας, όπως υπάρχουν και οι άλλοι, που ασχολούνται με τα κοινά αποβλέποντας σε ίδιον όφελος και είναι, επικίνδυνα, περιορισμένων δυνατότητων και φερεγγυότητας. 

Εάν επιλεγούν οι καλύτεροι από όλες τις Παρατάξεις, το πρώτο μεγάλο βήμα θα έχει γίνει για ένα καλύτερο αύριο στο Ξηρόμερο, είτε τις εκλογές κερδίσει η μία, είτε η άλλη Παράταξη. 

Ένα πιο ποιοτικό Δημοτικό Συμβούλιο  διασφαλίζει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου, προς όφελος των Δημοτών και της Περιοχής. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν- και πιστεύω ότι το γνωρίζουν, ότι ιδανικές καταστάσεις -δεν υπάρχουν. Εάν κάποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, μάλλον δεν θα πρέπει κανείς να τον ‘’παίρνει στα σοβαρά....’’ 

Επομένως, το μη χείρον βέλτιστον. 

Και μη λησμονούμε, ότι Δήμαρχος στο Ξηρόμερο θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Οκτωβρίου. Εκτός και αν ανατραπούν τα πάντα... Αυτό, ανθρωπίνως, είναι αδύνατο να προβλεφθεί..... 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................