Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βασίλη Μουρκούση με τον συνδυασμό του Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Δ.Ε. Αλυζίας)



 Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βασίλη Μουρκούση με τον συνδυασμό του Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Δ.Ε. Αλυζίας).


Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Βασίλη καλωσήρθες στην παράταξή μας Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


Ένα γνωμικό λέει « η ισχύς εν τη ενώσει».

Το γνωμικό αυτό ταιριάζει απόλυτα με την σωστική προσπάθεια του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρχοντοχωρίου.

Έδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή αναδρομή για το πώς ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια:

Το 2008 στο Β’ Αρχαιολογικό Συνέδριο στην Κανδήλα, το σπόρο έριξαν ο αείμνηστος καθηγητής βυζαντινής αρχαιολογίας Αθανάσιος Παλιούρας και ο τέως διευθυντής Αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Αρχιτέκτων, κος Χρήστος Κατσιμπίνης, με την εισήγησή τους για τον ως άνω Ναό.

Το 2012 επί δημαρχίας του αειμνήστου Πυθαγόρα Σαμαρά, μετά από πρότασή μου μπήκαν στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό δύο (2) μελέτες, η πρώτη για την συντήρηση Τοιχογραφιών και Αγγειογραφιών και η δεύτερη η Αρχιτεκτονική για τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο. Υπεβλήθησαν στην διεύθυνση Βυζαντινών Αρχαιοτήτων από τον κο Ιωάννη Χουλιαρά προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα την Ναύπακτο.

Η Διεύθυνση Βυζαντινών Αρχαιοτήτων απέρριψε την Αρχιτεκτονική και ζητούσε Στατική και νέα Αρχιτεκτονική.

Το 2015 επί δημαρχίας του κου Γαλούνη Έρωτόκριτου, στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό συμπεριλάβαμε τις εν λόγω μελέτες, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας ζήτησε να τις αφαιρέσουμε διότι ο Ναός ανήκει στην Μητρόπολη, αλλιώς θα μας απέρριπτετο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν για εξεύρεση χρηματοδότη απέβησαν άκαρπες.

Το 2020 ο Δήμαρχος, κος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης με κάλεσε να τον ενημερώσω σχετικά με τα θέματα Πολιτισμού που διαχειριζόμουν στην προηγούμενη περίοδο. Αφού τον ενημέρωσα, μετά από λίγο καιρό έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον κο Λευτέρη Πιτσινέλη, ο οποίος μου έκανε γνωστό ότι θα αναλάβει ο ίδιος να βρει το απαιτούμενο ποσό από χορηγούς για τις μελέτες.

Αφού παρελήφθησαν οι μελέτες, υπεβλήθησαν στην Έφορία Αρχαιοτήτων και από εκεί στην Διεύθυνση Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και εγκρίθηκαν όλες μαζί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Τώρα αναμένεται χρηματοδοτικό εργαλείο για τις σωστικές εργασίες.

Έδώ, σπουδαίο ρόλο έπαιξε ο κος Δήμαρχος με τις επαφές του: την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας/Λευκάδος κα Βικάτου Όλυμπία, αλλά και έναν άξιο Αρχοντοχωρίτη, τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή κο Γεώργιο Πιτσινέλη του Αιμιλίου.

Με προτροπή του δασκάλου και φίλου μου Σπύρου Μήτση, αποφασίσαμε μέσω των πολιτιστικών μας Συλλόγων, να ασχοληθούμε με την διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της Αλυζίας από 2002.

Μετά από όλα αυτά, και την τιμητική πρόσκληση του κου Τριανταφυλλάκη Ιωάννη να συνεργαστούμε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές συντάσσομαι με το ψηφοδέλτιό του.

Ζητώ την στήριξή σας.


Μουρκούσης Βασίλειος


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................