Το πρόβλημα του παρκαρίσματος των οχημάτων στον Αστακό-Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Το πρόβλημα του παρκαρίσματος των οχημάτων  στον Αστακό εμφανίζεται και αυτό το Καλοκαίρι έντονο και φαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος  να παγιωθεί ,  αφού η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει στη λύση του, που δεν είναι άλλη από την εξεύρεση χώρου και την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού Πάρκινγ.


Σε όλες τις κωμοπόλεις πληθυσμιακού μεγέθους, ωσάν  του Αστακού, που ταυτόχρονα αποτελούν και προορισμό για πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, έχουν λειτουργήσει Δημοτικά Πάρκινγκ, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους να παρκάρουν τα οχήματά τους σε χώρο άνετο και ασφαλή και σε σχετικά μικρή απόσταση από το Λιμάνι, όπου υπάρχουν τα διάφορα μαγαζιά εστίασης , ή τα καφέ μπαρς.

 Ο Αστακός έχει έναν επιπλέον λόγο να λειτουργήσει Δημοτικό Πάρκινγκ κοντά στο Λιμάνι καθότι εξυπηρετείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Πέρυσι τέτοια εποχή έγραφα πάλι τα ίδια συνοδεύοντας τα σχετικά δημοσιεύματα με φωτογραφίες ΙΧ να έχουν ''καβαλήσει'' πεζοδρόμια, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο παρκαρίσματος, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία των πεζών, πέραν της ασχήμιας που προκαλείται από την αταξία αυτή.

Η Δημοτική  Αρχή βέβαια διαβεβαιώνει ότι έχει εντοπισθεί χώρος στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στο Μύτικα και από την πλευρά της θάλασσας (Βαρκά), αλλά, ωστόσο απαιτούνται κάποιες ρυθμίσεις νομικής υφής, ως προς την ιδιοκτησία, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή του Πάρκινγκ. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο, που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί και κατά συνέπεια το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση,  πάντως, στον Αστακό φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη για τους επισκέπτες που δυσκολεύονται να βοούν Πάρκινγκ, ιδιαίτερα τον Αύγουστο , που είναι  εποχή αιχμής.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................