ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ! Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Η είδηση γνωστή ‘’στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ’’ από χθες το μεσημέρι. Κοινωνός της και ο γράφων, που όμως δεσμεύτηκα να μην την δημοσιοποιήσω , έτσι ώστε να μην ‘’καεί’’-όπως λέμε- στη Δημοσιογραφική γλώσσα.


Στις εννέα απόψε, το βράδυ, συναντώνται στον Αστακό, στου Τσάρκου, εκπρόσωποι των Συνδυασμών ‘’ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ’’ και ‘ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ σε μια προσπάθεια βολιδοσκόπησης των προθέσεων της κάθε πλευράς, με στόχο να υπάρξει σύμπλευση στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου. Απ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν οι κ. Γαλούνης και Σάββας, συνοδευόμενος ο καθένας από τρία έως πέντε στελέχη της παράταξής του.


Την είδηση δημοσιοποίησε η ΒΕΛΟΥΤΣΑ NEWS, παραθέτοντας και κάποιες λεπτομέρειες για το που θα κυμανθεί η συζήτηση, όπως ότι αρχηγός της Νέας Παράταξης θα παραμείνει ο κ. Σάβββας και ότι θα πρέπει να αλλάξουν κάποια σημεία της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξής του αλλά και η ονομασία της !

Σε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, καθοριστικές για αυτή τη συνάντηση, δεν θα αναφερθώ, καθότι θα περιμένω την εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε θα έχετε την ευκαιρία, να πληροφορηθείτε το ο,τιδήποτε, σε νέα δημοσίευση, για να αντιληφθείτε αυτό που πολλές φορές έχω γράψει σε άρθρα μου, ότι μέχρι τις εκλογές έχουμε να δούμε πολλά , απίστευτα και συνταρακτικά….

Αν με ερωτήσετε, τι περιμένω από αυτή την συνάντηση, θα σας πω ότι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξους, για λόγους που πολλοί αντιλαμβάνεσθε.

Όλα τα σενάρια είναι πιθανά και όλα τα ενδεχόμενα  ανοικτά.

Ωστόσο, φύσει αισιόδοξο άτομο, θέλω να κρατήσω, προς το παρόν, το αισιόδοξο σενάριο, που δεν μπορεί να είναι άλλο από το να υπάρξει μια σύμπλευση στις εκλογές των δύο παρατάξεων και όχι μόνον, πάντα στη βάση ενός κοινού και αποδεκτού προγράμματος διακυβέρνησης του πολύπαθου Δήμου για τα πέντε επόμενα χρόνια.

Άλλωστε, καιρό τώρα , σε πολλά άρθρα μου, έχω διατυπώσει την άποψη ότι μόνο η σύμπραξη, ει δυνατόν, όλων των παρατάξεων μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες να προκύψει μια νέα Δημοτική Αρχή, στη βάση πάντα ενός κοινού προγράμματος.

Και φυσικά, μέσα σε αυτό τον ‘’Σύνδεσμο’’,  θα πρέπει να συμμετέχουν όλες οι Παρατάξεις, όπως αυτή του κ. Στάικου αλλά και η Παράταξη του κ. Μπόνη, που εξακολουθεί να υπάρχει.

Η κάθε Παράταξη μπορεί να κρατήσει την ονομασία και τις προγραμματικές της θέσεις, αλλά από όλες αυτές θα ρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος, ένα κοινό πρόγραμμα, το οποίο θα συμφωνηθεί εκ των προτέρων, θα είναι κοινώς αποδεκτό και θα εφαρμοσθεί χωρίς παλινωδίες και παρεκκλίσεις.

Είναι όλα αυτά εφικτά ; Προφανώς, Ναι. Και συμβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε άλλες απλές διαδικασίες, όπως πχ τα συνδικαλιστικά σωματεία.

Για να επιτύχει η προσπάθεια στο Ξηρόμερο, απαιτείται πάνω απ όλα , να θέσουν οι πάντες το κοινό καλό, υπεράνω των προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων. 

Η ώρα της Αλήθειας έφτασε για όλους εκείνους , που επιδιώκουν να μας πείσουν ότι οι κινήσεις τους αποβλέπουν στο κοινό καλό και όχι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες και στόχους.

Το Ξηρόμερο έχει ανάγκη από μια τέτοια εξέλιξη. Σε ότι με αφορά είμαι έτοιμος να μη  εμπλακώ στις εκλογικές διαδικασίες, εφόσον αυτό μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου, που είναι ιερός και θεμιτός. Η αναφορά μου αυτή, προφανώς και δεν είναι τυχαία, αλλά έχει σοβαρή βάση.

Εμπρός λοιπόν ‘’ταγοί’’ του Ξηρομέρου, φανείτε άξιοι και ανώτεροι των περιστάσεων. Οι καιροί, ου μενετοί ! Δικαιολογίες δεν στέκουν  και προπαντός δεν πείθουν …..


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................