Τάσεις αυτοχειρίας στο ΣΥΡΙΖΑ , 'η κάτι άλλο ; Και αν ΝΑΙ, ΤΙ; Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Ανεξήγητα, έως τρελά πράγματα συνέβησαν και συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόσο κατά τις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαίου , όσο και ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Κατρούγκαλος , πρώην  υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του Κόμματος, στις πρώτες εκλογές οδήγησε στο γκρεμό το ΣΥΡΙΖΑ με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του σχετικά με τις εισφορές των Ελευθέρων Επαγγελματιών στα Ασφαλιστικά τους  Ταμεία . Δηλώσεις, που έσπειραν τον τρόμο στους χιλιάδες Ελεύθερους Επαγγελματίες,  ακόμη και σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος. και οι οποίες- σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις- αποστέρησαν  από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 7 έως 10 εκατοστιαίες μονάδες.


Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν, και κατά πόσο ευσταθούν οι εκτιμήσεις αυτές, αλλά το γεγονός ότι έγιναν μόλις δύο ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών είναι βέβαιο-σε κάθε περίπτωση-  ότι επηρέασαν αρνητικά  και κατά καθοριστικό τρόπο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ωσάν να μην έφτανε η ''κατραπακιά'' Κατρούγκαλου, ακολούθησαν οι δηλώσεις του ΄΄ινστρούχτορα διεθνιστή '', κ. Φίλη, πρώην Υπουργού Παιδείας και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, περί των Μουσουλμάνων της Θράκης, ότι δηλαδή  δεν έχει πρόβλημα να αποκαλούνται Τούρκοι (Τουρκική Μειονότητα ) και ότι αυτός δεν θα ήταν λόγος να μην γίνει κάποιος δεκτός ως υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει Τούρκος της Δυτικής Θράκης.

Δηλώσεις και ανιστόρητες και άκρως προκλητικές και άστοχες, αφού ταυτίζονται με την θέση της Τουρκίας, ενώ παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης, που ορίζει ως Έλληνες Μουσουλμάνους τους κατοίκους της Δυτικής Θράκης και όχι ως Τουρκική Μειονότητα, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι.

Ο κ. Φίλης εισήγαγε ''καινά δαιμόνια'' σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που αποτελεί θέμα προστριβής μεταξύ  Ελλάδας και Τουρκίας, για χρόνια ολόκληρα.

Αναλυτές αλλά και απλοί πολίτες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους, ενώ κάποιοι θεωρούν ως νέο σοβαρό ατόπημα τις δηλώσεις Φίλη, που κινδυνεύουν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η στάση των δύο κορυφαίων στελεχών είναι ακατανόητη για τον απλό κόσμο και τους ψηφοφόρους του ενώ τα στελέχη αναρωτιούνται, ποίος είναι ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά, λίγο πριν τις νέες εκλογές.

 Κάποιοι αποδίδουν τις κινήσεις Κατρούγκαλου και Φίλη σε αστοχία, που όμως καταχωρείται ως ολέθριο λάθος. Κάποιοι το ''πάνε '' ακόμα μακρύτερα και θεωρούν ότι δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο, αλλά για προσπάθεια να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας και η  ομάδα του και να αναγκασθεί να παραιτηθεί του αξιώματός του, μετά τις εκλογές , ειδικά,  σε περίπτωση, περαιτέρω πτώσης του ποσοστού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε μία ακόμη ''τρικλοποδιά', είτε με δόλο, είτε από ''επικίνδυνη αφέλεια''  δύο κορυφαίων στελεχών του. Το βράδυ της 25ης Ιουνίου, πολλά θα ξεκαθαρίσουν, και ακόμα περισσότερα  από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................