Το Πράσινο και Μωβ για την Συγκρότηση των Ψηφοδελτίων του

 

Δελτίο Τύπου, 23 Ιουνίου 2023

Το Πράσινο και Μωβ για την Συγκρότηση των Ψηφοδελτίων του

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία αναδεικνύουν μια συνήθη πρακτική προσωποπαγών κομμάτων, να επιλέγουν με μη πολιτικά, αλλά «συντεχνιακά», κριτήρια τους υποψηφίους τους, στο ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ νιώθουμε την ανάγκη να αντιπαραβάλουμε σε αυτές τις πρακτικές τη δική μας αισθητική προς ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. 


Για να μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν, εν όψει των επιλογών τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ απαρτίζεται από έξι κόμματα και ένα σχήμα, των οποίων τα πολιτικά προγράμματα διαφέρουν σε κάποια σημεία και συγκλίνουν σε κάποια άλλα. Για να δημιουργηθεί η συμμαχία, τα στελέχη των κομμάτων αυτών, επένδυσαν ατελείωτες ώρες επί σχεδόν ένα χρόνο, ώστε να συμφωνήσουν σε ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό, εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο και θέτουν στην κρίση των πολιτών. Ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να στηριχθεί από όλα τα μέλη της συμμαχίας. α

Είναι μία πολιτική πρόταση για τις μεγάλες προκλήσεις που ξεδιπλώνονται μπροστά στη χώρα, στην Ευρώπη και στον πλανήτη μας: την ανάγκη μιας βιώσιμης οικονομίας, συμπεριληπτικής κοινωνίας και πράσινης μετάβασης, παράλληλα με την ανάγκη μεταρρύθμισης της Ευρώπης και εκσυγχρονισμού  του Κράτους μας.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ είναι μία εκλογική συμμαχία πολιτικής ουσίας, όχι μία βιτρίνα. 

Για αυτό και η συγκρότηση των δικών μας ψηφοδελτίων έγινε σε κλίμα συναίνεσης, μακριά από «συντεχνιακές» λογικές, υπηρετώντας το συμφωνημένο πολιτικό πλαίσιο, και με απόλυτο σεβασμό σε κριτήρια ποιότητας και επιβράβευσης των ανθρώπων που εργάστηκαν συστηματικά και ουσιαστικά για τη θεμελίωση της. 

Εξάλλου, η συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ, ακριβώς λόγω της ουσιαστικής πολιτικής προστιθέμενης αξίας που φέρει, έλαβε την επίσημη στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων και της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, που συγκροτούν την τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.   

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από κόμματα «βιτρίνες», που υπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά από πολιτικές προτάσεις ουσίας αν είναι να ανταποκριθεί με επάρκεια στις προκλήσεις των καιρών.

Καλούμε λοιπόν κάθε/μία ψηφοφόρο που σκέφτεται να ψηφίσει εναλλακτικά στις προσεχείς εκλογές, να σκεφτεί σοβαρά την επιλογή του ΠΡΑΣΙΝΟΥ & ΜΩΒ

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................