ΝΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΑΣ- Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Εμφανής είναι, πλέον, ο κίνδυνος η Μαχαιρά να στερηθεί της κανονικής ροής πόσιμου νερού κατά τη διάρκεια του Καλοκαιρού και ιδιαίτερα τον Αύγουστο,  οπότε  ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω επισκεπτών και  παλιννοστούντων.


Ήδη, τα σπίτια που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία του χωριού, έχουν  ακόμη και σήμερα πρόβλημα επαρκούς ύδρευσης, αφού η πίεση του νερού έχει μειωθεί ιδιαίτερα, όπως και η ποσότητα που ρέει στις βρύσες.

Ωστόσο, αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει και δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος,  είναι  σφόδρα πιθανό  να υπάρξουν διακοπές υδροδότησης  ή και διανομή του νερού με ωράριο.  Καταστάσεις δηλαδή, που ζούσαμε  πριν πενήντα χρόνια! Κανονική οπισθοδρόμηση δηλαδή….

Το πρόβλημα ανέκυψε , σε μικρότερο βαθμό,   το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά όπως όλα δείχνουν ,  Ιούλιο και Αύγουστο θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν οι αρμόδιοι εφησυχάσουν  και δεν το αντιμετωπίσουν έγκαιρα.

Τι φταίει, όμως και η Μαχαιρά, ένα χωριό με άφθονες ποσότητες νερού τα προηγούμενα χρόνια, φθάνει τώρα στο σημείο της λειψυδρίας ;

Με δεδομένο ότι οι ποσότητες που αντλούνται από την γεώτρηση του χωριού παραμένουν σταθερές, ή περίπου σταθερές, συνάγεται  ότι γίνεται κάκιστη  και ανεύθυνη διαχείριση του νερού.

Είναι γεγονός ότι η AVRAMAR  έχει αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες νερού που προμηθεύεται από το δίκτυο ενώ φαίνεται να απορροφώνται σημαντικές ποσότητες για το πότισμα  καλλιεργειών από το δίκτυο με παροχές νόμιμες, ή μη.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να βάλει μια τάξη στην αναρχία που επικρατεί στον τομέα της ύδρευσης. Μια κατάσταση που κάποιους εξυπηρετεί, αφού  καταναλώνουν νερό χωρίς να πληρώνουν, ενώ κάποιοι άλλοι, οι νομοταγείς και συνεπείς  στις υποχρεώσεις τους, πληρώνουν το νερό των γνωστών μπαταχτζήδων.  Πολίτες δύο κατηγοριών: Οι ’’έξυπνοι’’, οι ‘’πονηροί’’ και οι αδίστακτοι από τη μία, και από την άλλη οι νομοταγείς και συνεπείς, τα κορόιδα δηλαδή!

Προφανώς, το φαινόμενο δεν αφορά τη Μαχαιρά μόνον , αλλά το σύνολο των χωριών του Ξηρομέρου, όπου παρατηρείται πληθώρα παράνομων συνδέσεων. Και φυσικά, η επικρατούσα άρρωστη αυτή κατάσταση είναι γνωστή στους πάντες και πολύ περισσότερο στους κάθε λογής αρμόδιους και υπεύθυνους.

Μια κατάσταση απολύτως έκνομη, που έχει γίνει καθεστώς και οι παράνομοι, πλέον, θεωρούν ως κεκτημένο τη δυνατότητα να  καταναλώνουν νερό, χωρίς να το πληρώνουν , αλλά να  πληρώνουν γι αυτούς  κάποιοι άλλοι. Επιβάλλεται , για λόγους ισονομίας , δικαιοσύνης και τάξης να εντοπισθούν άμεσα οι παράνομες συνδέσεις και οι υπεύθυνοι να υποστούν τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου κυρώσεις.  Οι κάθε είδους συναλλαγές είναι ανεπίτρεπτες όταν μιλάμε για το πόσιμο νερό, το ανεκτίμητο αυτό αγαθό και δεν μπορούν να υιοθετούνται από σοβαρούς πολίτες, που κάποιοι εξ αυτών επιδιώκουν  να μας κυβερνήσουν….

Η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Ας μην κρυβόμαστε, λοιπόν, πίσω από το δάχτυλό μας…. Και κάτι ακόμα,  η ανοχή, υπό  αυτές τις  συνθήκες, γίνεται συνενοχή…


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................