Ο Τσάρκος βγάζει Δήμαρχο ; Γράφει -Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Εν τη ενώσει η ισχύς-Ραγδαίες εξελίξεις στον αυτοδιοικητικό χώρο του Ξηρομέρου-Με ένα Συνδυασμό η αντιπολίτευση θα διεκδικήσει το Δημαρχιακό θώκο

Εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες το Ξηρόμερο θα αλλάξει ρότα-Βάσιμες ελπίδες για αναγέννηση του πολύπαθου τόπου μας

Ο Τσάρκος βγάζει Δήμαρχο ;

Γράφει -Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Το μεγάλο βήμα έγινε χθες. Δεκαέξι στελέχη προερχόμενα από όλες τις παρατάξεις κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία, ώστε σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάτω από έναν Συνδυασμό, να διεκδικήσει την Δημαρχιακό θώκο για την επόμενη πενταετία. 


Η κάθε παράταξη θα διατηρήσει την αυτονομία της, το έμβλημα και την ιδρυτική της Διακήρυξη, αλλά θα υπάρξει ένα κοινό διακυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαμορφωθεί και το οποίο θα καταρτισθεί  με τη συμμετοχή όλων των Παρατάξεων, που θα απαρτίζουν τον Συνδυασμό. Το πρόγραμμα αυτό σύγκλισης θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από την Νέα Δημοτική Αρχή. Πρόκειται καθαρά για μορφή συγκυβέρνησης, ωσάν αυτές που εφαρμόζονται σε κυβερνητικό επίπεδο σε πολλές χώρες, ενδεχομένως και στην Ελλάδα, σε περίπτωση που στις 25 Ιουνίου δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Η κάθε παράταξη θα υποδείξει τους δικούς της Συμβούλους και προφανώς θα τους παρέχει στήριξη, προκειμένου να εκλέξει, όσο το δυνατόν περισσότερους Συμβούλους.

Ηγέτης του Συνδυασμού συμφωνήθηκε να είναι ο κ Αλέξανδρος Σάββας, ο οποίος θα είναι και ο Δήμαρχος σε περίπτωση, που ο ''Συνδυασμός'' κερδίσει τις εκλογές. Θέσεις αντιδημάρχων , προέδρου του ΔΣ  και προέδρων των Νομικών Προσώπων , προφανώς και δεν αποφασίστηκαν αλλά είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την σταυροδοσία των υποψηφίων. Και βέβαια, από την σταυροδοσία θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων, που θα εκλέξει η κάθε παράταξη.

Δυνατότητα θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες μου, να θέσουν υποψηφιότητα και ανεξάρτητοι υποψήφιοι, υποψήφιοι δηλαδή, που δεν ανήκουν στη μία ή την άλλη παράταξη, λειτουργώντας πάντα στα πλαίσια του Συνδυασμού.

Σε ότι αφορά τους προέδρους των Κοινοτήτων, δεν ελήφθη κάποια απόφαση, αλλά αυτό είναι ζήτημα, που θα συζητηθεί στην συνέχεια και υπό την προυπόθεση, πάντα, ότι κάτι δεν θα ''στραβώσει.''

Υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν  και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που θα επιδιωχθεί να γίνει  είναι η σύνταξη ενός πρακτικού συμφωνίας μεταξύ των ηγετών των Παρατάξεων. Θα λειτουργεί μία διαρκής Επιτροπή που θα αντιμετωπίζει όλα τα σχετικά ζητήματα.

Ως προς το  έμβλημα και την ονομασία της παράταξης, συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μου, να είναι αυτά της Παράταξης ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια''.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Σάββας Αλέξανδρος και Ερωτόκριτος Γαλούνης, ως αρχηγοί, αντιστοίχως,  των δύο Παρατάξεων '' ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια'' και  ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ'', καθώς και περί τα 10 στελέχη της Παράταξης Γαλούνη , τέσσερα της Παράταξης του κ. Σάββα και ένα-δύο άτομα της Παράταξης του κ. Στάικου.

Ο γιατρός κ. Στάικος δήλωσε ότι στηρίζει απόλυτα το εγχείρημα και είναι έτοιμος να προσφέρει, όσο μπορεί, για την επιτυχία του.

Υποψήφιος θα είναι ο κ. Γαλούνης αλλά είναι πολύ πιθανόν και ο κ Στάικος καθότι αυτό αποτελεί επιθυμία όλων, μα όλων που συμμετέχουν στον Συνδυασμό. Θεωρούν οι πάντες την εκλογή του δεδομένη, χωρίς να υποστεί την ταλαιπωρία του προεκλογικού αγώνα.

 Διακαής επιθυμία των αρχηγών των παρατάξεων, αλλά και του συνόλου των στελεχών τους είναι να συμμετάσχει στο σχήμα και ο κ. Δημήτριος Μπόνης.

Για το λό αυτό θα υπάρξει, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, συνάντηση μαζί του για του απευθύνουν τη σχετική πρόσκληση.

Τα γεγονότα, όμως τρέχουν ...οπότε περισσότερα στις αμέσως επόμενες ώρες

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................