ΚΚΕ_Ν.Παπαναστάσης_ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 






Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας

Ι. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,

τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,

e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr





ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη οι στρατιωτικοί στα κόμματα που είναι δεσμευμένα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Το νομοσχέδιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μείνει στην ιστορία για όσα δεν περιλαμβάνει, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.


Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι τεράστια πρόκληση η άρνηση της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων να νομοθετήσουν την αύξηση της σχεδόν μηδενικής οικονομικής ενίσχυσης των στρατευμένων, να είναι συντάξιμη περίοδος ο στρατεύσιμος χρόνος, να λυθεί το ζήτημα μετακίνησης την περίοδο της θητείας και όχι να το φορτώνονται οι λαϊκές οικογένειες με δυσβάσταχτο κόστος, ενώ ακόμα στηλίτευσε την άρνηση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνουν οι χιλιάδες γυναίκες υπαξιωματικοί.

Τέσσερα χρόνια περίμεναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να καλυφτούν κάποια από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και το νομοσχέδιο αναφέρεται σε ένα υποσύνολο του υποσυνόλου από αυτά που διεκδικούν, επισήμανε ο Ν. Παπαναστάσης.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και έχει καταθέσει εκατοντάδες Ερωτήσεις στην τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία για να τα αναδείξει, προβλήματα που συμπαρασύρουν και τα μέλη των οικογενειών των στελεχών.

Αντίθετα, η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική παραπλάνησης, παριστάνοντας ότι τα βλέπει όλα καλά, ενώ οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοκορομαχία, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιας και στο βασικό κομμάτι, ότι δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα είναι δεμένες στο άρμα του ΝΑΤΟ και των πολιτικών των ΗΠΑ, αυτά τα κόμματα συμφωνούν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα, είπε χαρακτηριστικά πως παρά το γεγονός ότι επί 5 χρόνια υπάρχει νόμος που αποζημιώνει, πενιχρά βέβαια, τη νυχτερινή εργασία των στρατιωτικών, κανείς δεν έχει πάρει τίποτα. Επίσης, αποστρατεύονται στελέχη και ΕΠΟΠ χωρίς σύνταξη, υπάρχουν μισθοί αξιωματικών χαμηλότεροι των βαθμών τους. Την ίδια ώρα κατήγγειλε τα «επιλεκτικά κατά καιρούς δωράκια» σε μερίδες που αποσκοπούν στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων.

Για το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ο Ν. Παπαναστάσης, ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας και η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ωστόσο σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, είναι μπλεγμένες στα επικίνδυνα σχέδια ιμπεριαλιστικών κέντρων. Χαρακτηριστική είναι η σπατάλη πολύτιμης στρατιωτικής ισχύος σε αποστολές του ΝΑΤΟ. «Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα ματώσουν στο πλευρό των Αμερικανών», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, θυμίζοντας ότι στελεχικό δυναμικό έχει σταλεί σε μια σειρά χώρες του εξωτερικού, όπως και οπλικά συστήματα.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, είτε κλαδικά, είτε αυτά ταυτίζονται με τις συνολικές ανάγκες του λαού.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα σε κάθε πατριώτη να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που έχουν δεσμεύσεις με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη.


Κοινά τα προβλήματα, κοινή και η λύση, ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Στη δευτερολογία του ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ, είναι ταυτισμένα με τα προβλήματα που βασανίζουν και τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, και όπως κοινή είναι η μήτρα που τα γεννά, κοινή είναι και η λύση, δηλαδή ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τα γεννά.  Καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός χώρος δεν θα λύσει τα προβλήματά τους, παρά μόνο οι ίδιοι με τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στους συνδικαλιστικούς τους φορείς διεκδικώντας λύσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην γίνει έξωση από το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, της έκθεσης τεκμηρίων για την αντιδικτατορική αντίσταση στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια, ζητώντας την συνέχιση της λειτουργίας της, «ως φάρος της ιστορίας και των αγώνων».

Επίσης, για την τροπολογία του υπ. Εργασίας για την έκδοση των επικουρικών συντάξεων σημείωσε τις μεγάλες καθυστερήσεις και τόνισε πως το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των συνταξιούχων που αγωνίζονται για πραγματικές αυξήσεις, για επαναφορά της 13ης  - 14ης σύνταξης και ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια.   

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία. 





Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................