Η παρέμβαση του Θοδωρή Κοτσιλίρη γραμματέα του Σωματείου των Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες της «AVRAMAR», στην εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

 

https://www.902.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ -Θ. Κοτσιλίρης: Είδαμε το ΚΚΕ δίπλα μας!

Η παρέμβαση του Θοδωρή Κοτσιλίρη γραμματέα του Σωματείου των Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες της «AVRAMAR», στην εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ το βράδυ της Τετάρτης 18 Γενάρη, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: 


«Εμείς ωστόσο οι εργαζόμενοι, πέρα από τις χαμηλές αμοιβές με τις οποίες δεν μπορούμε να ζήσουμε ανθρώπινα και να καλύψουμε τις σημερινές μας ανάγκες, πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο λαός, αντιμετωπίζουμε σειρά προβλημάτων που έχουν σχέση με το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας. Αρκετοί συνάδελφοι, για παράδειγμα, στα κλουβιά, στο τάισμα, αποχώρησαν από τη δουλειά γιατί ήταν υποχρεωμένοι να σηκώνουν καθημερινά τόνους ψαροτροφής. Δεν έβλεπαν παρά τη μέρα που θα ξεκουράζονταν. Είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, το κρύο, τη βροχή, αφού τα ψάρια πρέπει να ταϊστούν. Βάζουν σε κίνδυνο πολλές φορές την ίδια μας τη ζωή, αφού ταξιδεύουμε με φουρτουνιασμένη θάλασσα και άσχημο καιρό».

Αναφέρθηκε και στην σημασία της οργάνωσης των εργαζομένων, τη συμβολή του ΚΚΕ σ’ αυτό, επισημαίνοντας:

«Δεν είμαστε όπως πριν, στην αρχή. Όταν πιάσαμε δουλειά. Φοβισμένοι για να έχουμε δουλειά. Με υποχωρήσεις, ξεκάρφωτοι, χωρίς οργάνωση, χωρίς δηλαδή σωματείο.

Ήρθε όμως ο καιρός που η συχνή και τακτική παρουσία του ΚΚΕ, απλών ανθρώπων, ανθρώπων από τη Λαϊκή Συσπείρωση, συνδικαλιστών, βουλευτών, μας έδειξε το δρόμο. Τα λεγόμενά τους, η δράση τους, η παρουσία τους στην προβλήτα πριν το χάραμα με την ανακοίνωση στο χέρι, μας άνοιξε τα μάτια. Φτιάξαμε σωματείο. Υπήρχαν δυσκολίες στην εγγραφή των συναδέλφων στην αρχή. Φτάσαμε όμως στις τελευταίες αρχαιρεσίες και μας εμπιστεύτηκαν αρκετοί που δείλιαζαν, που κι εμείς δεν το περιμέναμε.

Μας ανέδειξαν στο Δ.Σ. Μας εκτίμησαν. Μας ρωτάνε για το ΠΑΜΕ, για το ΚΚΕ. Έχουν απαιτήσεις, αλλά κι εμείς ως Δ.Σ. κατανοούμε ότι έχουμε περισσότερες ευθύνες. Σήμερα έχουμε βγάλει το συμπέρασμα πως όλο αυτό που τηλεγραφικά ανέφερα οφείλεται σε εσάς. Στους κομμουνιστές. Στο ΚΚΕ.

Σας είδαμε δίπλα μας. Είστε οι μόνοι που ήρθατε και γνωρίσαμε στη δουλειά μας. Τεράστια η βοήθειά σας. Μοναδικό αποκούμπι που παλεύει για το σήμερα και για ένα διαφορετικό αύριο από αυτή τη σημερινή ζούγκλα. Για αυτό αποφασίσαμε να πάμε μαζί. Δίπλα-δίπλα με το ΚΚΕ για αυτό το αύριο που μας ανήκει».

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................