Συνάντηση γραμματέων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη, με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ).



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση γραμματέων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη, με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ).


Να εξομοιωθούν τώρα οι τρίτεκνες με τις πολύτεκνες οικογένειες

Μέτρα ΤΩΡΑ οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των λαϊκών οικογενειών.


Οι γραμματείς της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοντό, τον αντιπρόεδρο Γίωργο Χαβάκη, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Μαίρη Χελιουδάκη και το μέλος του Δ.Σ. Γιώτα Κεφαλά).

Αμέσως μετά τη συνάντηση, έκαναν την εξής δήλωση: 


«Το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, η ενεργειακή φτώχεια, η εκτίναξη των ενοικίων κατοικίας και η αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με το ουσιαστικό πάγωμα μισθών, συντάξεων και οικογενειακών και κοινωνικών επιδομάτων έχουν προκαλέσει σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης στις λαϊκές οικογένειες και κυρίως σε αυτές με πολλά παιδιά. 

Το δημογραφικό πρόβλημα, που συνεχώς οξύνεται, ναρκοθετεί τα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και της πραγματικής οικονομίας.

Οι 200.000 τρίτεκνες οικογένειες στη χώρα μας είναι ουσιαστικά πολύτεκνες, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες και είναι απαράδεκτο να μην έχει δοθεί από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων οικογενειών για ειδική φροντίδα από το κράτος με την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων πολιτικής. 

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην πολιτική υποκρισία των κομμάτων κυβερνητικής εξουσίας να εξαγγέλλουν πριν από κάθε εκλογές στήριξη των πολυμελών οικογενειών και να τι ξεχνούν μετά από αυτές. 

Η παρούσα πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία επιβάλλει να παρθούν ΤΩΡΑ από την πολιτεία συγκεκριμένα μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης των τρίτεκνων και γενικά των πολυμελών οικογενειών, για την: 

- Αντιμετώπιση της ακρίβειας με αυξήσεις μισθών συντάξεων και επιδομάτων, με χορήγηση ΑΤΑ, με δραστική μείωση των έμμεσων φόρων και θέσπιση ανώτατου πλαφόν στις τιμές ενοικίων, καυσίμων και προϊόντων και υπηρεσιών κάλυψης βασικών κοινωνικών αναγκών.

- Οικονομική και κοινωνική στήριξη των πολυμελών οικογενειών (μειωμένα κόμιστρα στα ΜΜΜ, πρόσβαση σε εύρεση εργασίας, εξασφάλιση φοιτητικής στέγης, κοινωνικά κριτήρια στις προσλήψεις κλπ).

-Αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος, με μέτρα στήριξης (υποδομών, φορολογικά, εργασιακά, κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής), ώστε οι νέοι να μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια, να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους για τεκνοποιία, δηλαδή να κάνουν παιδιά και να τα αναθρέψουν με αξιοπρέπεια.

- Πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες με την ένταξή τους στο νόμο 1910/1944 και στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο επόμενο διάστημα θα στηρίξει τους αγώνες τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ), που είναι δίκαια και απαιτούν άμεσες λύσεις και όχι ανέξοδες και ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις.

Γραφείο Τύπου 

8/11/2022


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................