Ευοδώθηκε η προσπάθεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης για ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Ξηρομέρου.


ΠΗΓΗ:mytikaspress.

Με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ) που αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2020 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, για ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε), με τελευταία ανακοίνωση εδώ, ευοδώθηκε και το αίτημα εγκρίθηκε. Το οικονομικό κόστος της λειτουργίας του Σ.Δ.Ε καλύπτεται εξ ολοκλήρου απο το Υ.ΠΑΙ.Θ.
Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο μας και αξίζουν τα εύσημα στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για την προσπάθεια και την καλή κατάληξη και πλέον θα είναι διαθέσιμη και στο Δήμο μας, η παροχή της δυνατότητας σε ενήλικες συμπολίτες μας που δεν έχουν τελειώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο), να φοιτήσουν για 18 μήνες (δύο εννιάμηνα) και με την ολοκλήρωση των οποίων οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................