ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ: Η Ομάδα Αφήγησης Παραμυθιού ¨ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΛΩΣΤΗ¨ στη Μπαμπίνη.

 



Η πολυτάλαντη συμπατριώτισσά μας Νένα Μπούρα χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόσκληση να έρθει στο χωριό μας και μεγάλη μου τιμή που θα προλογίσω την ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΛΩΣΤΗ στην Μπαμπίνη.

Μαζί με τη Νένα και η Ευγενία Στροφύλα.

    Η Νένα Μπούρα είναι δασκάλα, γράφει ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια, ασχολείται με με τη συλλογή και καταγραφή λαϊκών παραμυθιών. Αγιογραφεί, κατασκευάζει χειροποίητες κούκλες για κουκλοθέατρο και χειροποίητα κοσμήματα.

    Η Ευγενία Στροφύλλα είναι φυσικοθεραπεύτρια, γραμματέας του συλλόγου Λόγου Τέχνης και Επιστήμης " Αμφιλοχίας Δίοδος" και ιδρυτικό μέλος της Παραμυθοκλωστής, της ομάδας που ξεκίνησε τη διάδοση του λαϊκού παραμυθιού από το 2011.

Το τελευταίο βιβλίο της Νένας είναι το παραμύθι: ¨ο Γαϊδαράκος του Μεσολογγίου¨ όπου η συγγραφέας μέσω του παραμυθιού εισάγει τα μικρά παιδιά στο ιστορικό περιβάλλον και μάλιστα σε ένα κορυφαίο γεγονός όπως είναι η έξοδος του Μεσολογγίου. Να είναι καλοτάξιδο.

Άρης Μπιτσώρης


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................