ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ_Ν.ΜΩΡΑΊΤΗΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο θέμα επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2021-2025

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εδώ και δεκαετίες στην ΕΕ και στη χώρα μας υλοποιούνται από την ΕΕ, τις αστικές κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα, τις Περιφέρειες και τους δήμους ανεξάρτητα αν είναι στη διοίκηση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλες δυνάμεις, διάφορα "προγράμματα ανάπτυξης" τα οποία αφορούν καθαρά τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο εργαζόμενος λαός βλέπει πως η ζωή του δεν καλυτέρεψε. Η φτώχεια, η ανέχεια και η ανεργία μεγάλωσαν. Οι συνθήκες ζωής χειροτέρεψαν και αποδείχτηκε πως ακόμη και η ζωή του είναι ουσιαστικά απροστάτευτη απέναντι στην πανδημία και στα φυσικά φαινόμενα (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές) με ευθύνη κυβερνήσεων και Περιφερειακής - Τοπικής Διοίκησης.

Μετά από τόσα προγράμματα που εφαρμόστηκαν εδώ και δεκαετίες, χιλιάδες αγρότες ξεκληρίστηκαν και πολλοί ακόμα ασφυκτιούν, το ίδιο και επαγγελματίες, ο απασχολούμενος πληθυσμός στον αγροτικό τομέα μειώθηκε δραματικά, η αγροτική παραγωγή μειώθηκε, οι εισαγωγές αυξήθηκαν και επιβαρύνθηκε το εμπορικό ισοζύγιο, πολλές βιομηχανίες έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν με επιδοτήσεις στο εξωτερικό και οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία μειώθηκαν από το 20% σε 16%, μια σειρά κοινωνικές ανάγκες έγιναν ακριβό εμπόρευμα και από πολλούς δεν μπορούν να καλυφθούν.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................