ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ! Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Βεντέτα Συμπολίτευσης-Αντιπολίτευσης


Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου, καθώς Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων Συμβούλων,  έχουν αποδυθεί σε μια ιδιότυπη βεντέτα, με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το 2022.

Η διαμάχη εστιάζεται στο περίφημο, πια, κονδύλι των 500.000 ευρώ για τα αντιπλημμυρικά,  καθώς η Δημοτική Αρχή , μετά από σχετική διαδικασία -που αμφισβητείται έντονα από την Αντιπολίτευση- κατακύρωσε το έργο σε εργολάβο, με έκπτωση 15%.

Τα επεισόδια  στο σήριαλ πολλά.  Από απλά έως πολύ σοβαρά, όπως  απειλές για ξυλοδαρμούς, ή και χειροδικίες. Τι συμπεριφορές μπορεί, στο εξής, να περιμένουμε ; Ουδείς μπορεί να το προβλέψει.

Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και η αυτοσυγκράτηση στη Συνεδρίαση της Πέμπτης (3μμ), αν και είναι πιθανόν να μην παραβρεθούν  οι 16 Σύμβουλοι, όπως συνέβη και την περασμένη Κυριακή.

Το κακό είναι ότι  αυτή η αντιπαλότητα, έχει βαθιές τις ρίζες της και δεν είναι καθόλου  τυχαία αλλά εδράζεται σε προσωπικές αντιπάθειες , εχθρότητες και σε μια κάκιστη νοοτροπία και κουλτούρα, ενδεχομένως και σε κάθε λογής συμφέροντα, ενώ διαχέεται και σε μια σημαντική μερίδα των Δημοτών, κυρίως,  εκείνων, που άκριτα ακολουθούν τους πρωταγωνιστές.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών παρακολουθεί με σκεπτικισμό και απογοήτευση τα τεκταινόμενα στο Δήμο και ανησυχεί σφόδρα για την αποτελεσματική λειτουργία του καθώς αυτή σχετίζεται με την υλοποίηση έργων και δράσεων, που επιδρούν στην ποιότητα ζωής τους.

Αυτή η κατηγορία των Δημοτών αξιώνει οι αιρετοί να αφήσουν  κατά μέρος τις βεντέτες και να επιδοθούν στην εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σοβαρά, προβλήματα, που έχουν σωρευθεί και αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο τα μηνύματα αυτά φθάνουν στα αυτιά των αιρετών, ούτε, πολύ περισσότερο,  κατά πόσο τα συμμερίζονται και είναι έτοιμοι να αλλάξουν ρότα. Το βέβαιο είναι ότι η πλευρά που δώσει συνέχεια στην αδιέξοδη πολιτική, θα επωμισθεί το βάρος του αδιεξόδου και θα πληρώσει το τίμημα, όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Το τίμημα, προφανώς, αφορά-πέραν των παρατάξεων -και τον καθένα ξεχωριστά από τους Συμβούλους.

Δεν είμαι αυτός που θα επιμερίσει τις ευθύνες στη μία και  την άλλη πλευρά, αλλά το βέβαιο είναι ότι η ευθύνη βαραίνει και τις δύο, αφού όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας, ‘’ο μύλος χρειάζεται δύο πέτρες για να αλέσει’’.

Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να μην επισημάνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συμβούλων- 16 συνολικά έναντι 9 –αντιτίθενται στις μεθοδεύσεις, αποφάσεις και πρακτικές της Δημοτικής Αρχής,  η οποία, σαφώς και δεν μπορεί αλλά ούτε νομιμοποιείται, να αγνοεί την πλειοψηφία.

Πόσω μάλλον που σε αυτούς τους 16 συμπεριλαμβάνονται Σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξη του Δημάρχου, αλλά, εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκαν,  για λόγους που δεν είναι άσχετοι, αλλά τουναντίον, απολύτως σχετικοί με τη στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.

Αν δε ληφθεί υπόψιν ότι στους 9 Συμβούλους, που απέμειναν  στο Δήμαρχο, οι τρεις προέρχονται από άλλο πολιτικό χώρο, τότε τα πράγματα, σε ότι αφορά την αποδοχή του Δημάρχου γίνονται ακόμα χειρότερα.

Και επειδή στη Δημοκρατία οι πλειοψηφίες έχουν τον πρώτο λόγο, ο Δήμαρχος και η παράταξή του, ως μειοψηφία πλέον,  οφείλουν να κάνουν το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Αν αυτό δεν συμβεί,  το μπαλάκι περνάει στην Αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους, που πρέπει να αποδείξουν  στους πολίτες ότι είναι σε θέση να δώσουν λύση στο αδιέξοδο και είναι ικανοί να κυβερνούν τον τόπο. Μια τέτοια συμπεριφορά, από μέρος της Αντιπολίτευσης, βάζει ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον και τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Κατά συνέπεια, η παρουσία των 16 στη συνεδρίαση της Πέμπτης επιβάλλεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένα επιχειρήματα και την πρέπουσα κριτική στη Δημοτική Αρχή, μέσα σε πλαίσια κόσμια και σεβασμού των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το αν, και τι θα ψηφίσουν, αυτό είναι θέμα ενός εκάστου Συμβούλου, που κάποια στιγμή θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους πολίτες και τους ψηφοφόρους τους.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η Συνεδρίαση της Πέμπτης έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί , από αυτή πολλά θα εξαρτηθούν και προπαντός πολλά συμπεράσματα θα εξαχθούν.



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................