[Δελτίο Τύπου ΠΔΕ] Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο


Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) θα απασχολήσει το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδριάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 14.00. 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη
δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming, από τον σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-11717





 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 

(ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής

Ταχ. Δ/νση : N.E.O. Πατρών - Αθηνών 32 ΠΡΟΣ: Συνημμένο πίνακα αποδεκτών Ταχ. Κώδικας : 26 441 (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) Πληροφορίες : Β. Τσούμα - Γ. Αγγελοπούλου 

Τηλ. : 2613 613517, 536 

E-mail : grammateia.ps.pde@pde.gov.gr 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), στις 07 Απριλίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, σύμφωνα τις σχετικές διατάξεις των αρ. 167 και 168 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010), όπως ισχύουν, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ. αριθ. 05/2022 Επερώτησης του Περιφερειακού  Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα, σχετικά με την Ύδρευση πρώην Δήμου Λαρίσσου.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ’ αριθ. 06/2022 Επερώτησης του Περιφερειακού  Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!» κ. Κωστακόπουλου Χρήστου σχετικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ’ αριθ. 07/2022 Επερώτησης του Περιφερειακού  Συμβούλου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» κ. Μωραΐτη Νικολάου, σχετικά με τη στήριξη στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ’ αριθ. 08/2022 Επερώτησης του Περιφερειακού  Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Μητρόπουλου Κωνσταντίνου σχετικά με τον κίνδυνο να μείνουν εκτός Προγράμματος Νέων Γεωργών πολλοί παραγωγοί της Ηλείας –  Ερωτηματικά για τον ρόλο στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ’ αριθ. 09/2022 Επερώτησης της Περιφερειακής 



Σελίδα 1 από



Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κας Γεωργακοπούλου - Μπάστα Δήμητρας σχετικά με την Εργολαβία σιδηροδρομικής γραμμής από Αγ. Βασίλη - Ρίο - Πάτρα.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ’ αριθ. 10/2022 Επερώτησης του Περιφερειακού  Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Κόντη Κωνσταντίνου σχετικά με την Ανακατασκευή Κολυμβητηρίου Αγυιάς.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Συζήτηση της υπ’ αριθ. 11/2022 Επερώτησης του Περιφερειακού  Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Μπράμου Παναγιώτη σχετικά με την παύση λειτουργίας Πεδίου Βολής Τ.Κ. Παλαιοχωρίου Δήμου Πηνειού.




ΘΕΜΑ 1ο 


Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.



(εισηγητής: ο Πρόεδρος της ΕπΠ&ΦΠ (βάσει της υπ’ αρ. 

02/2022 απόφασης της Επιτροπής), 

Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης 

και Περιβάλλοντος κ. Δημητρογιάννης Λάμπρος




ΘΕΜΑ 2ο

Έγκριση 1ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2022.



(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, 

Έρευνας και Καινοτομίας 

κ. Ζαΐμης Φωκίων)




ΘΕΜΑ 3ο

Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (τακτικού μέλους και αναπληρωτή) για τη συγκρότηση Επιτροπής Εξέτασης Θεμάτων ΕΔΧ Αυτοκινήτων (Ν.1437/1984), στη χωρική αρμοδιότητα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.



(εισηγήτρια: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 

κα Σαλμά Μαρία )




ΘΕΜΑ 4ο 

Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (τακτικού μέλους και αναπληρωτή), προκειμένου να συγκροτηθεί, από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, Επιτροπή για την εξέταση αιτημάτων για χορήγηση αδειών θαλασσίων μέσων αναψυχής, όπως αυτά προβλέπονται στην παρ. 2  του άρθρου 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Αριθ. 20 (ΦΕΚ 444Β΄/26-04-1999).



(εισηγήτρια: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 

κα Σαλμά Μαρία )




ΘΕΜΑ 5ο 

Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε. Ηλείας (τακτικού μέλους και αναπληρωτή), προκειμένου να συγκροτηθεί, από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 35  του Αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 1929/τ.Β΄/30-05- 2018).






Σελίδα 2 από 4



(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας 

κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος)




Για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων των περιφερειών, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169), ισχύει η εγκύκλιος 642/2021 (ΑΔΑ: 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε) του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.  

Σύνδεσμος: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-11717



Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας




Μαρία Μπίλια



Σελίδα 3 από 4

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ: 

Αποδέκτες Πρόσκλησης: 

1. κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας 2. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 3. κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 

Κοινοποίηση: 

1. κ.κ. Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 

2. κ.κ. Δήμαρχοι Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 

3. κ. Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 4. κ. Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης 5. M.M.E.  

6. κ.κ. Γενικοί Δ/ντες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................