ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ .Η παρέμβαση του Θεόδωρου Κοτσιλίρη αντιπρoέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρέας»

 

https://www.902.gr/

Στην παρέμβασή του στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, ο Θεόδωρος Κοτσιλίρης, αντιπρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρέας», σημείωσε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, η συμπόρευση με το ΚΚΕ μας αφορά όλους για να παλέψουμε για τη ζωή μας, για τις οικογένειές μας, για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες ερχόμαστε καθημερνά αντιμέτωποι με την αντεργατική επίθεση, με απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, χτύπημα μισθών και δικαιωμάτων. Δουλεύουμε κάτω από τον φόβο της απόλυσης, της ανεργίας, της αβεβαιότητας, κάτω από αντίξοες συνθήκες στις περισσότερες των περιπτώσεων, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια που φτάνουν τις 17 ώρες δουλειάς, χωρίς καν να τις πληρωνόμαστε (αν και η υγεία μας, η έλλειψη της οικογένειάς μας δεν μπορεί να εξαργυρωθεί σε χρήματα).

Οι συνθήκες δουλειάς στις ιχθυοκαλλιέργειες είναι εξαιρετικά δύσκολες και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς οι περισσότερες εργασίες γίνονται πάνω σε πλωτές εγκαταστάσεις, με τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες κάθε εποχής, με δουλειά στα συσκευαστήρια στους -17 βαθμούς. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις εργατικών "ατυχημάτων", με σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και θανάτους εργαζομένων. Παρ' όλα αυτά, η εργασία στις ιχθυοκαλλιέργειες δεν εντάσσεται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα παρουσιάζουν μεγάλη άνθηση και ιεραρχούνται ως ένα από τα βασικά παραγωγικά πεδία καπιταλιστικών "επενδύσεων" και μεγάλης κερδοφορίας, με πολύ μεγάλο βαθμό μονοπώλησης και σημαντική αύξηση του όγκου της παραγωγής στις πλάτες τις δικές μας, των εργαζομένων.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας, η επίθεση της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων επιβεβαιώνει τον αγώνα μας για δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου πριν 4 χρόνια και είναι το όπλο μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε για να παλεύουμε οργανωμένα για τα δικαιώματά μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, την επίθεση που δεχόμαστε, να αποτρέψουμε να πληρώσουμε εμείς τις αναδιαρθρώσεις του κλάδου και την αύξηση της κερδοφορίας των νέων μονοπωλίων που δημιουργούνται. Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια σε απολύσεις, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και δικαιώματα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και η συστράτευση με το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της σκληρής επίθεσης που δεχόμαστε, γιατί οι κομμουνιστές δεν τα παρατάμε, δεν χάνουμε την ελπίδα μας, είμαστε σίγουροι για το αύριο και γι' αυτό το αύριο παλεύουμε, για να βγει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι δυναμικά στο προσκήνιο με το ΚΚΕ, που είναι ο εγγυητής για τη νικηφόρα έκβαση και των καθημερινών αγώνων μας, αλλά και της πορείας προς τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................