ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ : Ο ΤΕΛΕΥΤΑIΟΣ ΕΝΑΠΟΜΕIΝΑΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ!(βιντεο)Φίλιππος Φαρμάκης

 


Ο τελευταίος εναπομείναντας Ελεύθερος κτηνοτρόφος, Κωνσταντίνος Ντούπης, στο όρος Παναιτωλικό θέση Κουτουπας 2 Ιουλίου 2021..! Συνέντευξη Φίλιππος Φαρμάκης .



Λίγα λόγια για τον Φίλιππο Φαρμάκη

Γεννημένος στο Πεντάκορφο ο Φίλιππος Φαρμάκης, τελείωσε το Λύκειο στον Άγιο Βλάση. Από το 1979 μέχρι τέλους του 1982 δούλεψε σε εταιρεία αναψυκτικών. Αφού υπηρέτησε τη μονοετή στρατιωτική του θητεία, το 1983 προσλήφθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας σε προκήρυξη πλήρωσης προσωπικού .Εκεί υπηρέτησε στην Δ/νση προσωπικού σε διάφορα τμήματα και θέσεις υπευθυνότητας. Διακρίθηκε για την εργατικότητα του και για την αγάπη προς τον ασθενή συνάνθρωπο σε θέματα υγείας και όχι μόνο , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους αιτωλοακαρνάνες πατριώτες.

Ο κ. Φαρμάκης συμμετείχε στα προβλήματα και στα τοπικά δρώμενα της περιοχής. Στον πολιτιστικό τομέα ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα και  υπήρξε ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Πεντακόρφου και μαζί με τους συνεργάτες και μέλη, προσπάθησε  με παραστάσεις και έγγραφα, για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων του χωριού σε πολλά θέματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την  αγροκτηνοτροφική  ημερίδα στο Πεντακορφο, με τη συμμετοχή κτηνιάτρων γεωπόνων και καθηγητών από το Αγρίνιο η οποία αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την περιοχή.
Στον ίδιο χώρο υπήρξε επι σειρά ετών, μέλος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας συλλόγων Τριχωνίδα. Για την έντονη δραστηριότητα του εκλέχτηκε πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ  (Πρόεδρος όλων των Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας).
Επί θητείας του έγινε και το πρώτο Αντάμωμα Ατωλ/νων στις φυτείες  Ξηρομέρου ,μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στο Νομό το 2006.

Στην πολιτιστική του διαδρομή, συμμετείχε σε ημερίδες και συνέδρια ως εισηγητής αλλά και με εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις για όλα τα προβλήματα του Νομού όπως: εκτροπή Αχελώου, Πανεπιστήμιο Αγρινίου, διάσωση Αμβρακικού, λιμάνι Αστακού, ονοματοδοσία γέφυρας Ρίου Αντίρριου με το όνομα Χαρίλαος Τρικουπης και συμμετείχε σε πάρα πολλά επιμορφωτικά προγράμματα των υπουργείων με σκοπό την διεύρυνση των γνώσεών του.

Επίσης ασχολήθηκε με την συγγραφή άρθρων σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά συλλόγων  για θέματα που αφορούν την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του Νομού,  όπως για το Όρος Παναιτωλικό για τον ποταμό Αχελώο, για τη λίμνη Τριχωνίδα και διάφορα λαογραφικού τύπου θέματα, όπως νερόμυλοι, ελαιοτριβεία, επεξεργασία καπνού κλπ.

ΠΗΓΗ: https://agrinio24.gr/


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................