ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου είχαμε (και έχουμε) να αντιμετωπίσουμε πλήθος προβλημάτων και παθογενειών ετών.

Αναφέρει σχετικά στο προσωπικό του ιστολόγιο f/b ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Αναγκαστήκαμε στην σύνταξη του προϋπολογισμού 2020 να αυξήσουμε το πάγιο τέλος και υποσχεθήκαμε ότι την αύξηση θα την πάρουμε πίσω και θα γίνει και προσπάθεια για περαιτέρω μείωση.

Η αύξηση παγίου για το 2020 ήταν 27€ ή 2,25€/μήνα .Στη σύνταξη του προϋπολογισμού 2021 για να ανακουφίσουμε ελάχιστα τους συνδημότες μας αποφασίσαμε την μείωση του πάγιου τέλους κατά 12€ ή 1€/μήνα (μείωση περί του 45%) .
Για να γίνει αυτό ,επειδή η υπηρεσία της ύδρευσης είναι ανταποδοτική και ελλειματική ,λόγω του τεράστιου κόστους των αντλιοστασίων και γεωτρήσεων ,στηρίξαμε τα νοικοκυριά και με αρκετά χρήματα από τους τακτικούς πόρους ισοσκελίσαμε ,έχοντας αποτυπώσει τις δαπάνες αληθώς και όχι με τεράστιες αποκρύψεις (γεγονός των παρελθόντων ετών)
. Η προσπάθεια νοικοκυρέματος δεν θα είχε καμιά αξία και αποτέλεσμα ,αν οι ίδιοι οι δημότες δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους .
Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρχε ένα τεράστιο χρέος προς τον ΔΕΔΔΗΕ,παρά το δάνειο που είχε παρθεί το 2017,αποδεικνύοντας την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών.Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση ο Δήμος Ξηρομέρου ,για πρώτη φορά στην ιστορία του ,να είναι πιστωτικός στον λογαριασμό του Δεκεμβρίου 2020.
Η προσπάθειά μας εστιάζεται στην μείωση περαιτέρω του λειτουργικού κόστους της ύδρευσης (κυρίως όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος) και κατά συνέπεια την περαιτέρω μείωση στους λογαριασμούς των δημοτών.
Για να μπορέσει να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης ,χρειάζεται πολύ δουλειά ,σεβασμός στο δημόσιο χρήμα,οικονομία και σωστή λειτουργία.
Έχουμε δρόμο ακόμα ,αλλά μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε....


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................