Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Σοφία Γατσή

 

Η Σοφία Γατσή *, της οποίας κυκλοφορεί το παραμύθι Η πιπερίτσα Φλώρα και η ιστορία με τις ροδιές” από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα, απαντά στις 10+1 Ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα.

Πώς θα περιγράφατε συνοπτικά το παραμύθι σας, που πρόσφατα, εκδόθηκε, με τίτλο “Η πιπερίτσα Φλώρα και η ιστορία με τις ροδιές”;

Είναι ένα διδακτικό παραμύθι για τα παιδιά με σκοπό τη σημασία της αγάπης του ευατού μας. Είναι ουσιαστικά ένα βιβλίο «υπενθύμισης» για τους μικρούς μας φίλους με ηθικό δίδαγμα. Η ιστορία ξεκινά με τη  πιπερίτσα Φλώρα να επιθυμεί να αλλάξει. Επικοινωνεί με τους φίλους της, από το χωριό Μπούκοβο, για να τους ζητήσει βοήθεια. Οι συμβουλές τους αποτυγχάνουν. Τότε, εμφανίζεται στον ύπνο της η μις Κόνφιντενς που ήρθε από τα αστέρια και θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της ιστορίας, αφηγώντας της την ιστορία με τις δύο ροδιές. Το τέλος θα το ανακαλύψουν οι μικροί μας φίλοι… Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου, τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα και κυρίως την εκδότρια μου κ. Φίλιου που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία. 

Τι θέλετε να αποκομίσουν όσοι το διαβάσουν, παιδιά και γονείς;

Οι γονείς να βρουν στην ιστορία το «παράδειγμα» που θα τους βοηθήσει να εξηγήσουν στο παιδί τους (εξάλλου, προτρέπω στον πρόλογο του βιβλίου οι γονείς να συζητήσουν με το παιδί τους, την ιστορία και τι αποκόμισαν από αυτή). Επίσης, τα παιδιά να ευχαριστηθούν το παραμύθι και να ανατρέχουν στις σελίδες του, διαβάζοντάς το ξανά κι ξανά!

Περισσότερα:http://culturepoint.gr/


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................