ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Συνάδελφοι,

Είναι γνωστή σε όλους μας, τη ζούμε καθημερινά στο πετσί μας, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κτηνοτροφία στο Δήμο μας αλλά και γενικότερα.

Οι κτηνοτρόφοι βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα, αφού συνεχώς το κόστος παραγωγής ανεβαίνει εξανεμίζοντας το πενιχρό και λεηλατημένο εισόδημά μας. Οι όποιες αυξήσεις δόθηκαν στην τιμή του γάλακτος, απορροφήθηκαν από την αύξηση των ζωοτροφών, των λιπασμάτων, των φαρμάκων καθώς επίσης σε ρεύμα, καύσιμα κλπ, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων, να συνεχίσει να δίνει το γάλα σε τιμές κάτω του κόστους και να μην μπορεί να επιβιώσει. Πρόσφατα αυξήθηκαν οι τιμές των ζωοτροφών, που αποτελούν το 70% του κόστους παραγωγής. Είχαμε τις πλημμύρες, που επιδείνωσαν την κατάστασή μας με τον ΕΛΓΑ να αδιαφορεί και να μην αποζημιώνει, όπως σχεδόν πάντα.

Απέναντι σε αυτή τη σκληρή και βάρβαρη πραγματικότητα, πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί. Τα προβλήματά μας είναι πολλά, αλλά είναι για όλους μας τα ίδια. Για να υπάρξουν λύσεις, για να παρθούν μέτρα που θα ανακουφίζουν τους κτηνοτρόφους, χρειάζεται κοινή προσπάθεια. Έτσι μόνο θα ανασάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Κανένας μόνος του.   Έτσι θα καταφέρουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να λυθούν τα προβλήματά μας.

Έτσι θα επιβάλλουμε λύσεις για αφορολόγητο πετρέλαιο, μειωμένο ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια, τιμές στα προϊόντα μας, που να μπορεί να ζήσει η οικογένειά μας ανθρώπινα.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, εμείς ένα μόνο δρόμο έχουμε: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Ισχυροποιούμε το σύλλογο κτηνοτρόφων Ξηρόμερου για να έχουμε αποτελέσματα.

Γινόμαστε μέλη του Συλλόγου. Ψηφίζουμε στις 28/11, 29/11. 30/11 και 1/12, για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας.

Κανένα μόνος του. Όλοι μαζί. Έτσι θα μας ακούσουν. Έτσι θα μας υπολογίσουν.

Το Δ.Σ

ΥΓ. Τόπος και ώρες εκλογών με νέα ανακοίνωση.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................