ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ.Το Ξηρόμερο πολιορκείται. Νέα αρνητική γνωμοδότηση.

 



Το Ξηρόμερο πολιορκείται. 

Νέα αρνητική γνωμοδότηση. 

Σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ξηρομέρου ,ομόφωνα δόθηκε αρνητική γνωμοδότηση στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 30,073 ΜW στις κοινότητες Βλιζιανών και Μπαμπίνης, Δ.Ε.Αστακού Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε.Αιτωλ/νίας, ιδιωτικής εταιρείας. Το συμβούλιο, για άλλη μια φορά είπε όχι στα σχέδια πολιτείας και ιδιωτών για μετατροπή της περιοχής σε χαβούζα και νεκροταφείο του περιβάλλοντος. Είπε όχι στο διωγμό των κτηνοτρόφων από την περιοχή τους. Είπε όχι στην εξαφάνιση του φυσικού τοπίου. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αρνητικές ομόφωνες αποφάσεις για ίδρυση, Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) σε 41.000 στρέμματα νησιωτικής και παράκτιας περιοχής , για εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών πάρκων (Ανεμογενήτριες) συνολικής έκτασης 21.000 στρεμμάτων, βουνοκορφών και οροπεδίων και για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων στο Αρχοντοχώρι  και τώρα σε Βλυζανά και Μπαμπίνη συνολικής έκτασης 22.000  στρεμμάτων σε κτηνοτροφικές εκτάσεις. 

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και στις τρεις περιπτώσεις, στηρίζει την τοπική αγροτοκτηνοτροφία, την Αλιεία και το περιβάλλον. Δεν δέχεται ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ και στέλνει το μήνυμα προς την πολιτεία και κάθε ενδιαφερόμενο ότι, ο πολιορκητικός κλοιός που επιβάλουν στο δήμο μας,σε καμία των περιπτώσεων δεν θα περάσει. 

Οι θάλασσες , οι κορυφές ,τα οροπέδια και οι πεδιάδες , είναι οι ζωτικοί  μας χώροι και δεν τους ξεπουλάμε. 

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον ενιαίο αγώνα. 

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ,που συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα επικοινωνίας με την κοινωνία του δήμου μας. 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ


Σημ. Οι φωτογραφίες ειναι παρμένες απο το διαδύκτιο. Κάπως έτσι θα είναι η περιοχή μας αν υλοποιηθούν τα σχέδια πολιτείας και επενδυτών.


Πηγή. fecebook. panos cholis

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................