Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα παραστεί στην αποχαιρετιστήρια τελετή του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη 8/9 στις 15.00 στη Μητρόπολη Αθηνών

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



C:\Users\user\Pictures\Λαϊκή Ενότητα.jpg

Η Λαϊκή Ενότητα θα βρεθεί στην αποχαιρετιστήρια τελετή της Τετάρτης 8/9 στις 15.00 στη Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσει το μελωδό των λαϊκών πόθων Μίκη Θεοδωράκη.

Τιμούμε το Μίκη Θεοδωράκη, το μελωδό του ασίγαστου αγώνα του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, δημοκρατία. Από το ΕΑΜ στην ΕΔΑ και τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, και ύστερα στην αντιδικτατορική πάλη, ο Μίκης Θεοδωράκης αντιμετώπισε, παρά τη διεθνή αναγνώρισή του ως καλλιτέχνη και διανοούμενου, με πείσμα και με θάρρος την τύχη δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών της δημοκρατίας τα δίσεχτα χρόνια του τόπου μας. Στη ζωή του συνολικά τάχθηκε με το πλευρό των λαϊκών συμφερόντων, υπέρ του δίκιου, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης των λαών.

Για τους αγώνες του εξορίστηκε, βασανίστηκε πολλάκις, τα τραγούδια του απαγορεύτηκαν. Την απαγόρευση έσπασε η φωνή του λαού, που έκανε τη μουσική του Μίκη τον ήχο των πιο λαμπρών στιγμών του λαϊκού κινήματος. Γι’ αυτό τα τραγούδια του θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, χαραγμένα στην ψυχή του λαού μας, στους νέους αγώνες που δίνουν και σήμερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Ο λαός να δώσει με την μαζική παρουσία του τον τόνο στον τελευταίο αποχαιρετισμό στο μεγάλο αγωνιστή και καλλιτέχνη, όπως αρμόζει στο Μίκη Θεοδωράκη, που βρήκε στα λαϊκά στρώματα το κοινό και τον εμπνευστή του, που στάθηκε στη ζωή του υπερασπιστής και εκφραστής των λαϊκών πόθων.

Το Γραφείο Τύπου 7.9.2021


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................