Ο Δημήτρης Βραχάς υπεύθυνος επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών Ακαρνανικό Φως

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



facebook: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΣ "ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ" .


Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται ενεργά με την έρευνα και την ανάδειξη των πολιτισμικών και θρησκευτικών παραδόσεων του τόπου μας και της Ελλάδας, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο του ,για μια ουσιαστική γνωριμία με τη ζωή και τα έργα των προγόνων μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Η έρευνα του έχει ένα ευρύ πεδίο δράσης και επεκτείνεται στην πλειονότητα των τομέων της ζωής της νεότερης ιστορίας του τόπου. Καθότι επεκτείνεται ακόμη και σε ιστορικά γεγονότα και κατορθώματα των παλαιοτέρων , κατά την διάρκεια πολεμικών περιόδων, σε μακρινές περιοχές. Αξιοποιεί προφορικές αφηγήσεις από υπερήλικες, φωτογραφίες από παλιές ιδιωτικές συλλογές, βιβλία, αντικείμενα καθώς και αρχεία. Από την παιδική του ηλικία οι αφηγήσεις των μεγαλυτέρων και η συμμετοχή σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις αποτέλεσαν το κίνητρο να γνωρίσει τα έργα και τη ζωή των προγόνων μας… Σύμμαχος και βοηθός για την προβολή και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της ερευνάς του , προς κοινό όφελος , έχει το διαδίκτυο και συγκεκριμένα είναι ιδιοκτήτης της σελίδας στο Facebook ''Αναμνήσεις έθιμα Φυτειωτών'' , όπου «ανεβαίνουν» έθιμα, θρησκευτικές και λαϊκές παραδόσεις, παλιές διατροφικές συνήθειες, παλιές λαϊκές τέχνες, αγροτικές εργασίες κ.λπ.

....Καλή δύναμη Δημήτρη 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................