ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Η απόφαση του εφετείου σήμερα 7/10/2020, τόσο για την καταδίκη Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όσο και για το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι μια σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.


Το ναζιστικό μόρφωμα της Χ. Αυγής αντρώθηκε και δυνάμωσε μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και έπαιξε το βρώμικο ρόλο του συστήματος στην ανάσχεση της αντίστασης του λαού, απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων, στην τρομοκρατία όσων τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι. Σε αυτούς που ανέδειξαν τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα δεινά του ελληνικού λαού, που δεν ήταν άλλοι από τους καπιταλιστές και τα κόμματα που τους υπηρετούν κι όχι οι ταλαίπωροι πρόσφυγες και μετανάστες που στοχοποιήθηκαν συστηματικά με εγκληματικές απόπειρες απέναντί τους.

Η Χ. Αυγή έκανε τη “βρώμικη δουλειά” του συστήματος, λειτουργώντας με όρους παρακράτους και εγκληματικής συμμορίας, υπερασπιζόμενη συμφέροντα εφοπλιστών (βλ. Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος) και καταστέλλοντας οποιαδήποτε αντίδραση απέναντι σε αντεργατικές και αντιλαϊκές πρακτικές σε χώρους δουλειάς.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ρόλο των ναζί, τους πολέμησε σε όλες τις εκλογικές και πολιτικές αναμετρήσεις συστηματικά και δε δέχτηκε ποτέ να συνδιαλλαγεί μαζί τους σε οποιοδήποτε επίπεδο, 

Σήμερα η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του εφετείου, η οποία πάρθηκε κάτω από την πίεση ενός εργατικού – λαικού κινήματος,  γνωρίζοντας  όμως ότι ο φασισμός δέχτηκε ένα ισχυρό χαστούκι, αλλά σε καμία περίπτωση δε νικήθηκε. Η ιστορική μας εμπειρία μας οδηγεί στο να μην έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φασισμό, όσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. 

Γι αυτό είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση να το πολεμήσουμε ξανά με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλες του τις μορφές. Και λέμε αυτό στο λαό του Ξηρομέρου:

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”.



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................