Διαδρομές Πατριδογνωσίας:Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης



Μπαμπίνη το χωριό μου
Βρίσκεται σε υψόμετρο 280 μ. ΒΔ της πόλης του Αγρινίου (26 χλ) βόρεια της παραθαλάσσιας πόλης του Αστακού(12). Ένα χωριό με πολύ πράσινο προσεγμένα σπίτια ‘’Μπροσηλιακό’’ στους πρόποδες μιας πλαγιάς των Ακαρνανικών βουνών. Με μια μικρή σχετικά πεδιάδα ( Κάμπος λεγόμενος ) αλλά και πολύ καλούς βουκολικούς βοσκοτόπους !!!
1.       Προϊόντα γης άριστα
2.       Κτηνοτροφικά προϊόντα άριστης ποιότητας και τιμές ασυναγώνιστες   
3.       Φιλοξενία και συμπεριφορά κατοίκων εξαίρετη.
4.       Από ποτάμια και λίμνες στερείται , περισσεύει όμως η ψυχή μας .
Και επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους Μπαμπινιώτες θα πω για μια ακόμη φορά τα πράγματα με το όνομά τους .

Πριν 15-20 χρόνια μια χούφτα άνθρωποι πρωτοστάτησαν και κατάφεραν να ξεριζώσουν από το χωριό μας τη μοναδική καλλιέργεια ( ΚΑΠΝΟΣ) που έδινε ζωή στο χωριό μας. Έκαναν ‘’ζάφτι’’ όχι μόνο τους χωριανούς μου αλλά σχεδόν ολόκληρη την Αιτ\νία!! Από τότε έως τώρα δεν υπήρχε εναλλακτική παραγωγή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στηρίζονται στις επιδοτήσεις και τα κοινωνικά επιδόματα ΦΤΩΧΕΙΑΣ ( εκτός λίγων εξαιρέσεων). 
Εδώ και λίγο καιρό όπως διαπίστωσα , πάλι οι ίδιοι άνθρωποι  με ίδιες πολιτικοκοινωνικές σκέψεις και πρακτικές προσπαθούν να καταστρέψουν τους βοσκοτόπους του χωριού δεσμεύοντας τα χωράφια σε εταιρίες ΑΠΕ και άλλων οικονομικών και επιχειρηματικών ομίλων…… Γνωρίζω ότι είναι ιδιωτική υπόθεση όσον αφορά τα χωράφια του καθενός και έχει δικαίωμα να τα διαχειριστεί όπως θέλει. Ως χωριανός, και με δικά μου χωράφια θέλω να πω τη γνώμη μου ΔΗΜΟΣΙΑ για το ‘’έγκλημα’’ που πάει να γίνει στο χωριό μου.
Όσοι δεσμεύουν και πουλάνε χωράφια για να γίνουν  μια μεγάλη ‘’τζαμαρία’’ που θα εκπέμπει θερμοκρασίες στο περιβάλλον πολύ μεγάλες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών τους για ελάχιστα  αργύρια!! Να γνωρίζουν ότι κανένας μας δεν θα μπορεί , ειδικά τα καλοκαίρια, να σταθεί στο χωριό από τη ζέστη και την ερημοποίηση της γης. Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε ότι νομίζετε με τα χωράφια σας , έτσι κι αλλιώς κάποιοι από εσάς δεν ζείτε στο χωριό ούτε και έχετε σκοπό να γυρίσετε και να ενδιαφερθείτε. Δεν έχετε όμως το ηθικό δικαίωμα να καταστρέψετε το περιβάλλον που ζουν και εργάζονται όσοι θέλουν να παραμείνουν  στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.  

Κομπλίτσης Αποστόλης
ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ.
Υ.Γ Τα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (blog) στην περιοχή μας ούτε άχνα για ότι έχει σχέση με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα!!!!! 
 8/2020
 .......................................................................................................

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................