Αφιέρωμα ... Ο μακαριστός Ιερέας π.Ζώης Κακιώνης



Στις  4 Δεκεμβρίου 2016 , εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 71 ετών ένας ευλαβής και ακούραστος ιερέας ο π.Ζώης Κακιώνης



Ο Μακαριστός π. Ζώης γεννήθηκε στη Σκουρτού Ξηρομέρουαπό πολύτεκνη αγροτική  οικογένεια μετοίκησε λόγο της οικογενειακής οικονομικής δεινότητας στη Φλώρινα όπου και εργαζόταν ως χειριστής βαρέων μηχανημάτων εκεί δημιούργησε οικογένεια απέκτησε δύο παιδιά μια κόρη και ένα υιό. 

Λόγο της αγάπης και της πίστη του στην ορθόδοξη εκκλησία και στο Χριστό χειροτονήθηκε ιερέας και ιερουργούσε στην αρχή της διακονίας του στα Καλάβρυτα όπου εκεί των συναντήσαμε σε ημερήσια εκδρομή που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης, η χαρά του που μας γνώρισε ήταν τόσο μεγάλη που κατά τη διάρκεια της εκδρομής δεν έλειψε από κοντά μας.



 Μας είχε εξομολογηθεί τότε πως μεγάλη του επιθυμία ήταν να διακονήσει στη Σκουρτού η στη Μπαμπίνη λόγο και της μεγάλης του αγάπης σεβασμού και εκτίμησης στον πνευματικό του ιερέα Δημήτριο Ηγούμενο(παπά Μήτσο)

Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και μετά από λίγα χρόνια διακόνευσε στο χωριό μας και άφησε άριστες εντυπώσεις, στη συνέχεια μετετέθη στη Μαχαιρά,Σκουρτού και τελευταία στον Πρόδρομο .Εκτελούσε πάντοτε τα ιερατικά του καθήκοντα με ζήλο και προθυμία.     

  Αναπαύετε εν ειρήνη στο χωριό Αρμενοχώριελάχιστα χλμ από την πόλη της Φλώρινας.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................