Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα από την Παρασκευή – Τι επιτρέπεται και τι όχι



Νέα έκτακτα μέτρα - Τι ισχύει για take away, delivery και τηλεργασία - Όσα πρέπει να ξέρετε


Ακόμα σκληρότερο θα είναι από την Παρασκευή το lockdown, που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 11/11, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα.

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι οι εξής:

  • εργασία (με βεβαίωση εργοδότη)
  • υγεία (SMS 1 στο 13033)
  • μικρή βόλτα των κατοικίδιων σε κοντινή απόσταση από την οικία (SMS 6 στο 13033)

Οι κωδικοί για μετακινήσεις από τις 05:00 έως τις 21:00

Για όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή 05:00 έως 21:00 η έξοδος από το σπίτι, γίνεται για τους εξής 6 λόγους που ισχύουν μέχρι σήμερα, καθώς και για λόγους εργασίας.

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

(Δείτε εδώ πώς στέλνετε SMS στο 13033)

Περισσότερα  (εδώ)


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................