Παρέμβαση του Σπήλιου Λιβανού προκειμένου να βρεθεί λύση για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που παράγουν ελιές Καλαμών

 




Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

 

H χώρα βρίσκεται στην κορύφωση του δεύτερου, πιο φονικού κύματος της πανδημίας του Covid19. Η Κυβέρνηση, όπως έπραξε και την περασμένη άνοιξη, πήρε τη δύσκολη απόφαση για επιβολή νέου, καθολικού lockdown, πιστή στην αρχή ότι πρώτιστο μέλημα συνιστά η προστασία της δημόσιας υγείας. Ταυτοχρόνως, "άπλωσε νέο δίχτυ" στήριξης των εργαζόμενων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την καραντίνα, με δυναμικά μέτρα τα οποία ανανεώνονται και εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες. Μόνο το πιο πρόσφατο πακέτο μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση ανέρχεται σε 3,3 δις €. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διεύρυνση των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολής την οποία πλέον δικαιούνται όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, τον διπλασιαμό της ενίσχυσης των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αφορά σε 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας και την έκτακτη και εφάπαξ ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη θωράκιση του ΕΣΥ. Προχώρησε σε πάνω από 7000 προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ σε 1.170 έναντι των 557 που είχε αφήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.


Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, η Βουλή συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της και αποδεικνύει ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, με τη ψήφιση νομοσχεδίων για την κάλυψη των πολυεπίπεδων αναγκών που απορρέουν από την πανδημία και άλλων που αφορούν στην υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Την Τρίτη, η Ελλάδα τίμησε την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια ημέρα μνήμης για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα μας, αλλά και μια ημέρα σεβασμού στους νεκρούς του πολέμου κατά του φονικού κορονοϊού, την οποία, δυστυχώς, κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης δεν σεβάστηκαν, προκαλώντας βάναυσα το δημόσιο αίσθημα και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας, για τα οποία επίσης έχω δεσμευτεί να σας ενημερώνω σε τακτά χρονικά διαστήματα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα συμπληρωματικού μέτρου, όπως του ζήτησα με επίκαιρη ερώτησή μου, προκειμένου να βρεθεί λύση για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που παράγουν ελιές Καλαμών, οι οποίοι, χωρίς δική τους ευθύνη, έχουν μείνει εκτός της ενίσχυσης για την επιτραπέζια ελιά Καλαμών.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................